11.3 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

Tradiția continuă. Costume populare pentru “Ansamblul Baitaneasca”, din Ruginoasa

Ruginoasa, localitatea cu tradiții declarată cel mai frumos sat cultural european, are de curând un ansamblu de dansuri populare în toată puterea cuvântului. Iubitorii de foclor care fac cunoscut numele comunei cu cinste la diferite festivaluri, au primit costume tradiționale din partea administrației locale. Pentru că sunt talentați și acum frumos îmbrăcați, ei vor deschide cele două festivaluri de iarnă ce vor avea loc la Ruginoasa în decembrie.

Tradiția unui vechi ansamblu este continuată la Ruginoasa. După ani de zile, “Baitaneasca” revine cu forțe proaspete, jocuri unice dar și costume populare specifice zonei. Administrația locală a alocat bani de la bugetul local pentru ca membrii formației să fie îmbrăcați tradițional și să reprezinte cu drag comuna la diferite festivaluri.

Cele zece perechi au toate piesele din portul popular și urmează să primească încălțările. De asemenea, ei vor avea și bundite, fiind deja comandate la Târgu-Neamt.

In semn de mulțumire, membrii ansamblului s-au îmbrăcat și au dansat la Centrul Cultural din localitate, acolo unde fac și repetițiile sunt coordonarea directoarei Cristina Axinia.

Ansamblul va participa la diferite concursuri, iar în curând va deschide festivalul de colinde și cel de obiceiuri de iarnă ce vor avea loc în ajun de Crăciun, respectiv în ultima zi din an, la Ruginoasa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Grenade și focoase din timpul războiului, găsite pe un teren din Soci

Mai multe grenade si focoase au fost gasite miercuri, 27 octombrie, in satul Soci din comuna Miroslovesti,...

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de...

Solicitare pentru al doilea flux de vaccinare la Pașcani

Primaria municipiul Pascani a solicitat Directiei de Sanatate Publica Iasi, reinfiintarea celui de-al doilea flux de vaccinare...

Efectele noilor restricții, la Pașcani. Mască pe stradă, aglomerație la vaccinare, baruri închise

Oameni cu masca pe strada, baruri inchise, restaurante pe jumatate goale, aglomeratie pentru vaccinare si certificatul verde...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI