0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Tradiția continuă. Costume populare pentru “Ansamblul Baitaneasca”, din Ruginoasa

Ruginoasa, localitatea cu tradiții declarată cel mai frumos sat cultural european, are de curând un ansamblu de dansuri populare în toată puterea cuvântului. Iubitorii de foclor care fac cunoscut numele comunei cu cinste la diferite festivaluri, au primit costume tradiționale din partea administrației locale. Pentru că sunt talentați și acum frumos îmbrăcați, ei vor deschide cele două festivaluri de iarnă ce vor avea loc la Ruginoasa în decembrie.

Tradiția unui vechi ansamblu este continuată la Ruginoasa. După ani de zile, “Baitaneasca” revine cu forțe proaspete, jocuri unice dar și costume populare specifice zonei. Administrația locală a alocat bani de la bugetul local pentru ca membrii formației să fie îmbrăcați tradițional și să reprezinte cu drag comuna la diferite festivaluri.

Cele zece perechi au toate piesele din portul popular și urmează să primească încălțările. De asemenea, ei vor avea și bundite, fiind deja comandate la Târgu-Neamt.

In semn de mulțumire, membrii ansamblului s-au îmbrăcat și au dansat la Centrul Cultural din localitate, acolo unde fac și repetițiile sunt coordonarea directoarei Cristina Axinia.

Ansamblul va participa la diferite concursuri, iar în curând va deschide festivalul de colinde și cel de obiceiuri de iarnă ce vor avea loc în ajun de Crăciun, respectiv în ultima zi din an, la Ruginoasa.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow