28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Totul este lipsit de sens! O tânără a rămas fără serviciu după ce tatăl ei a murit infectat cu COVID-19! Frica de a nu-i aduce coronavirusul în unitate l-a determinat pe patron să renunțe la angajat

O ospătăriță de la un restaurant din Hârlău nu a fost primită la locul de muncă pentru că tatăl ei a murit după ce a fost infectat cu COVID-19. Femeia povestește faptul că o lună de zile a fost nevoită să stea acasă pentru că patronii se temeau de infecția cu coronavirus. Familia femeii a trecut prin clipe de coșmar

Situație încâlcită din cauza lipsei de informare și a fricii de COVID-19. O femeie nu a fost primită la locul de muncă după ce patronii au aflat că tatăl său a murit infectat cu coronavirus. Deși a stat 14 zile în autoizolare la domiciliu, femeia nu a putut reveni la serviciu pentru că patronii au așteptat decizia de carantinare de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Iași.

Conform legii, DSP eliberează decizia de carantinare în termen de 30 de zile de la data finalizării perioadei de carantină. Din punct de vedere legal, dacă contactul direct nu are simptome specifice infecției cu coronavirus, el poate ieși din autoizolare și se poate întoarce la locul de muncă. Patronii nu s-au lăsat înduplecați de lege și au așteptat concediul medical de angajata lor. Ana Maria Avornicesei a primit concediul medical săptămâna trecută. Timp de o lună de zile a stat acasă fără plată.

Fiica bărbatului care a murit infectat de COVID-19: „În scurt timp, am ajuns la concluzia că tata nu fusese, de fapt, infectat cu COVID-19”
Frica de a nu se infecta cu COVID-19 sau de a nu expune clienții dintr-un restaurant din Hârlău la infecția cu COVID-19 i-a determinat pe patroni să refuze revenirea la serviciu a angajatei sale, Ana Maria Avornicesei. Femeia a fost contact direct al tatălui său, decedat în urma diagnosticării cu noul coronavirus. Din momentul în care Gheorghe Avornicesei a fost diagnosticat cu COVID-19, familia a trecut prin clipe cumplite. Unul dintre membrii familiei a decis să spună tot adevărul.

„Tatăl meu a decedat pe data de 13 octombrie la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce a fost depistat cu coronavirus. Pe data de 7 octombrie am chemat ambulanța din Hârlău pentru că tatăl meu, deja diagnosticat cu boli pulmonare, a început să se simtă rău, avea stări de leșin și nu mai putea respira. A fost adus la UPU de la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași, iar medicii ne-au asigurat că este stabil. Ulterior, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase pentru că l-au depistat cu COVID-19. De atunci a început calvarul nostru. În scurt timp, am ajuns la concluzia că tatăl meu nu fusese, de fapt, infectat cu COVID-19”, spune Roxana Avornicesei, fiica bărbatului decedat.

Angajatorii femeilor nu voiau să facă statele de plată fară a primi de la medicul de familie o dovadă că acestea au fost carantinate la domiciliu
După câteva zile de internare în secția de Terapie Intensivă, Gheorghe Avornicesei a decedat. Familia a primit vestea ca pe un trăznet. În fiecare zi fiicele lui sunau la spital, iar medicii le spuneau că starea tatălui său s-a agravat, dar este încă stabilă. S-au agățat de acest fir și au crezut că va fi bine, că va reveni acasă. Din acel moment a urmat o altă poveste.

Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow