18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Tot mai puţini adulţi analfabeţi sunt interesaţi de şcoala „A doua şansă“

Într-un singur an şcolar, numărul ieşenilor înscrişi în acest program destinat celor ce vor să-şi termine clasele obligatorii a scăzut dramatic, de la peste 430 la sub 200. Ieşenii adulţi care încă nu ştiu să scrie şi să citească ori cei care nu au mai apucat să încheie clasele gimnaziale în copilărie pot alege programul „A doua şansă“, menit să-i ajute pe adulţi, indiferent de vârstă, să-şi termine studiile obligatorii.

Anul acesta, numărul elevilor din acest program a scăzut drastic, de la 436, câţi erau în anul şcolar 2014-2015, la 191, câţi sunt înscrişi în prezent. Dintre aceştia, 85 sunt înscrişi în învăţământul primar, iar 106 în învăţământul secundar inferior. În judeţ sunt nouă şcoli în care se găseşte acest program, elevii fiind împărţiţi în 14 clase.

Astfel, la Şcoala Gimnazială Grajduri există o singură clasă, în care învaţă 20 de elevi în învăţământul primar, la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“ există o clasă, cu 17 elevi, în învăţământul inferior secundar, la Liceul Tehnologic „V. Madgearu“ există două clase, în care învaţă 24 de elevi în clasele primare, iar în clasele gimnaziale sunt alţi 28 de elevi, repartizaţi în trei clase.

La Şcoala Gimnazială nr. 41, adică şcoala din cadrul Penitenciarului Iaşi, sunt două clase primare, în care învaţă un număr de 25 de elevi, la Şcoala Gimnazială Gâşteşti, lângă Paşcani, există o singură clasă, din învăţământul inferior secundar, unde învaţă 14 elevi, la Şcoala Gimnazială Sodomeni, tot în zonă, există tot o clasă, de învăţământ inferior secundar, cu 17 elevi, iar la şcoala din Bosteni, arondată celei din Sodomeni, tot o clasă, de astă dată de învăţământ primar, cu un efectiv de 16 elevi.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow