More

  Tot mai mulți bolnavi diagnosticați cu cancer colonorectal, în zona Pașcani

  Array

  Pacienti spitalStatistica ingrijoratoare inregistrata la Sectia de Gastroenterologie a Spitalului de Urgenta Pascani. Un pacient din cinci, care efectueaza analize de colonoscopie sunt depistati ca avand cancer.

  Medicii sunt ingrijorati de numarul mare de bolnavi care sunt diagnosticati cu o forma de cancer al intestinului gros. Din totalul de pacienti care sunt supusi unor analize ale colonului intre 15 si 20 la suta descopera ca au aceasta boala grava.

  Personalul medical al Sectiei de Gastroenterologie a efectuat in cursul anului trecut nu mai putin de 1.000 de colonoscopii. Potrivit acestora, peste 100 de bolnavi au primit vestea ca au cancer si trebuie sa se opereze urgent.

  Doctorul specialist, Aurelia Padurariu, declara ca majoritatea pacientilor diagnosticati cu tumori maligne ale colonului, au peste 45 de ani, dar s-au inregistrat si cazuri la tineri de pana in 30 de ani.

  Principalul factor care duce la aceasta afectiune grava este consumul de carne in exces. Mai exista insa situatii in care bolnavul poate mosteni boala de la o ruda de gradul intai.

  In ultimii 10 ani, in Romania, s-a dublat numarul pacientilor care sunt depistati ca sufera de cancer colorectal.

  Spitalul de Urgenta Pascani este inscris din anul 2010 in Programul National de Screening pentru Cancerul Colorectal, insa din lipsa fondurilor acesta nu a fost demarat la nivel national.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet