Municipiul Paşcani se confruntă cu tot mai multe probleme la reţelele de iluminat public. Unele din cauza avariilor, alte provocate chiar de mâna omului. Cea mai recentă întrerupe de curent a fost semnalată de cetăţeni, pe strada Grădiniţei.

Într-un mesaj postat pe Facebook o păşcăneancă atrage atenţia autorităţilor locale că o porţiune din această stradă este cufundată în beznă, pe timp de noapte, de la intersecţia Constructorul până la Aerodrom.

În replică reprezentanţii Primăriei spun că au dat spre rezolvare acesta problemă, societăţii care se ocupă cu reparaţiile şi întreţinerea iluminatului stradal.
Managerul societăţii a explicat că furnizarea curentului pe acesta porţiune de stradă a fost întreruptă de cei de la EON din cauza unui scurtcircuit la un stâlp de iluminat în care a intrat un autoturism. Acum, se caută soluţii pentru remedierea reţelei din banii celui vinovat.

“Acolo au fost probleme la un stâlp de iluminat dar astăzi electricienii au lucrat pentru rezolvarea problemei. De regulă, acolo unde primim sesizări intervenim imediat. Sunt însă şi alte probleme decât cele tehnice. De exemplu pe unele străzi, mai ales din suburbii sunt sparte becurile, imediat după înlocuire…”

De asemenea zilele trecute a fost intrerupta lumina şi pe esplanada din fata Primăriei, tot de către cei de la EON, fără nici o explicaţie. Şi aici au fost făcute lucrări de reconectare a spus reprezentantul societăţii, Iulian Moraru.

De cele mai multe ori astfel de probleme apar din cauza vechimii reţelelor de iluminat care trebuie înlocuite. Consiliul Local a aprobat de curând o hotărâre privind delegarea serviciului şi realizarea unor lucrări de modernizare, din banii celui care va câştiga licitaţia aflată deja în derulare.

Investiţiile urmează să fie recuperate printr-o revedenta care va fi achitata de municipalitate. Valoarea estimata a contractului, pe cinci an de zile, este de 27,7 milioane de lei din care 10,4 milioane de lei investiţii iar restul sumei este rezervată pentru servicii de intervenţii, la cererea Primăriei.

Licitaţia este deja în desfăşurare până pe 15 octombrie, după ce mai multe firme s-au interesat de preluarea serviciului şi au cerut clarificări.

Proiectul de modernizare a iluminatului public din Paşcani, aprobat doar de consilierii PSD şi PMP, ar putea să fie blocat de o iniţiativă semnată de doi cetăţeni, în numele unei asociaţii. Ei solicita anularea hotărârii şi prin urmare reluarea procedurilor pe motiv că aprobarea ei s-ar fi făcut cu prea puţine voturi din partea consilierilor.

Plângerea prealabilă este susţinută şi de un consilier local din opoziţie. Claudiu Bodoasca de la PNL a iniţiat şi depus un proiect de hotărâre în vederea admiterii solicitării facuta de Ioan Motatu si Romel Vantur. Demersul nu a fost semnat şi de ceilalţi consilieri din opoziţie.

 

FOTO: PASCANI ZONA CENTRALA DEAL PE 29 AUGUST ORA 20.30

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider