16.4 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Tot mai greu sa inveti o meserie: Se dubleaza taxa pentru practicanti, la Spitalul de Urgenta Pascani

Managerul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani, dr. Costica Panzaru, a luat decizia ca incepand cu luna septembrie sa dubleze plata practicantilor din cadrul unitatii medicale. Pana la ora actuala, un elev care isi dorea sa urmeze in viitor o meserie in sistemul medical trebuia sa achite o suma de 300 lei pe luna pentru practica pe care o urma la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani.
Aici, era pregatit de catre medicii specialisti pentru a acorda sprijin medical pacientilor. „Cei care doresc sa faca practica la Spitalul nostru trebuia pana in prezent sa achite o suma de 300 lei pe luna. In aceasta perioada erau instruiti cu privire la modul in care trebuie sa acorde ingrijiri medicale unui pacient pe diferite specialitati medicale.

Astfel ca atunci cand se elibera locuri de asistenti medicali in spital, erau pregatiti pentru concurs. Acum, in urma unor comentarii aparute cu privire la pretul pe care-l cerem pentru practicanti, adica cei 300 lei, si in urma unor nemultumiri aparute am luat decizia sa crestem pretul pe luna. De la 300 la 600 lei. Cine doreste sa urmeze practica la noi in spital o pot face in continuare. Daca nu, nu au decat sa renunte.

Trebuie retinut faptul ca in perioada in care se afla in practica la noi invata cu adevarat sa acorde sprijin medical unui pacient si tot ceea ce este important in sistemul medical. Sunt pusi la plata cei care urmeaza cursuri cu plata, nu elevii de la buget”, a declarat dr. Costica Panzaru. Marea majoritate a cursantilor sunt de la Centrul de Studii Stefan cel Mare din Pascani. Din acesta activitate se castiga si bani, nu numai experienta. De exemplu numai in acest an Centru de Studii Stefan cel Mare din Pascani a platit cca 40.000 de lei pentru ca viitoarele asistente sa faca aiba acces in saloanele si cabinetele medicale.

 

Orizont.info

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI