17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Tot ce trebuie să ştii despre avizele ISU. Ghid pentru obţinerea lor

Proprietarii de clădiri, care sunt obligaţi să aibă avizele de securitate la incendii sau autorizaţiile de protecţie civilă, vor putea să le obţină mai uşor. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat de curând o aplicaţie care vine în ajutorul acestora şi îi învaţă toţi paşii necesari. Termenul pentru obţinerea avizului este 30 iunie 2017.

Obţinerea avizelor ISU este la un click distanţă. Pentru cei care aveau nelămuriri în ceea ce privesc aceste acte, despre cum se obţin şi pentru cine sunt obligatorii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat o aplicaţie.

Ghidul privind autorizarea şi avizarea la securitatea pentru incendiu şi protecţie civilă este postat pe site-ul instituţiei şi conţine toate detaliile necesare.

“Astfel, cu ajutorul acestui ghid, proprietarii sau beneficiarii construcţiilor/amenajărilor (în cazul avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu) sau cei care deţinsau administrează adăposturi de protecţie civilă sau puncte de comandă (în cazul avizului/autorizaţiei de protecţie civilă) au posibilitatea de a verifică dacă acestea seîncadrează în categoriile de construcţii care se supun acestor procese de avizare – autorizare. Totodată, aplicaţia oferă informaţii legate de documentaţia ce trebuie depusă în vederea emiterii, de către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi cel alBucureşti – Ilfov, a acestor acte administrative” transmit reprezentanţii instituţiei.

După doar câteva minute, cei interesaţi pot află dacă au nevoie de aceste avize pentru funcţionare. Totodată, pe site, se găseşte şi lista verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Potrivit autorităţilor, termenul de obţinere a autorizaţiei este până pe 30 iunie 2017.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow