More

  Topul primilor 10 mari cultivatori din Iași. Agrocomplex SA Pascani, pe locul 4

  În topul subvenţiilor oferite de statul român pentru culturile agricole, Orgapic SRL, o firmă deţinută de un om de afaceri german, se află pe primul loc, cu peste 8,7 milioane de lei încasate.
  genţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a acordat pentru campania agricolă de anul trecut trecut aproape 33 de milioane primelor zece firme care deţin terenuri agricole în judeţul Iaşi.

  La fel ca şi în anii precedenţi, cea mai mare sumă a fost încasată de o firmă cu capital străin, Orgapic SRL, care a primit de la stat 8,7 milioane de lei. Societatea deţine în judeţul Iaşi suprafeţe mari de teren, pe care cultivă cereale bio. Administrată de Volker Widmaier şi Siegfried Inninger, Orgapic este deţinută de omul de afaceri Clemens Tönnies, patron al clubului de fotbal german Schalke 04. Potrivit ultimului bilanţ declarat Ministerului Finanţelor, cel aferent anului 2017, Orgapic a derulat o cifră de afaceri de aproximativ 10,5 milioane de lei, cu puţin peste valoarea subvenţiei de la APIA. Orgapic are 39 de angajaţi.

  Pe Locul 2 în clasamentul încasărilor de la APIA este ocupat de firma agricultorului Mihai Haraga, Agricola 96 SA, care a încasat 4,5 milioane de lei. Societatea are 165 de angajaţi şi a derulat, în 2018, o cifră de afaceri de 57,8 milioane de lei, cu un profit declarat de 3,7 milioane de lei.

  Podiumul firmelor subvenţionate este completat de firma fraţilor Petru şi Pavel Gherghiceanu, Gherghiceanu SRL. Cu o cifră de afaceri de pste 10 milioane de lei şi 36 de angajaţi, societatea din Iugani care cultivă cereale a primit de la APIA aproape 4 milioane de lei.

  Agrocomplex Lunca Paşcani a primit şi ea în jur de 3,4 milioane de lei, în timp ce, pe locul 5 s-a situat, conform datelor oferite ziarului de către reprezentanţii de la Iaşi ai APIA, de SC Panifcom SRL, care a încasat aproape 3 milioane de lei. Firma deţinută de omul de afaceri Liviu Bălănici a realuzat, anul trecut, un profit net de 5,1 milioane de lei, cu o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de lei.

   

  CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum se va aplica în România modelul german de lucru ”Kurzarbeit” și care sunt domeniile vizate. Ministerul Muncii pregătește facilități și pentru ”zilieri”

  Guvernul are pregătite două proiecte de ordonanţă de urgenţă, unul privind programul flexibil de muncă şi celălalt de sprijin pentru muncitorii zilieri şi sezonieri,...

  Studenţii care intră în afaceri pot primi granturi de la Guvern de până la 100.000 de euro

  Studenţii antreprenori vor beneficia de granturi de până la 100.000 de euro dacă prin afacerile pe care le propun pentru finanţare creează maximum 5...

  Este oficial: Categoria de persoane care beneficiază de o nouă scutire de impozit pe venit

  Codul fiscal se va modifica prin introducerea unei noi litere la articolul 60 punctul 1 care prevede scutirea de impozit pe venit a persoanelor...

  Opinii