More

  TOPUL furturilor estivale la Iași! Loviturile date de hoți la parter, pe locul I

  Array

  În timpul verii, ieşenii trebuie să se păzească de hoţi mai abitir decât în celelalte luni ale anului. Poliţiştii au realizat un top al celor mai frecvente furturi comise pe timpul sezonului cald, în Iaşi, şi prezintă metodele prin care hoţii reuşesc să profite de neglijenţa oamenilor.

  Pe primul loc al furturilor, din punctul de vedere al numărului, sunt cele din locuinţe aflate la parter, ai căror proprietari au lăsat ferestrele deschise pentru aerisire, atât pe timpul zilei, cât şi al nopţii. Poliţiştii spun că, în zilele călduroase, numeroşi ieşeni lasă deschise ferestrele.

  „Unul dintre păgubiţi a povestit că a plecat în jurul prânzului de acasă şi a lăsat geamul de la balcon deschis, iar la întoarcere a constatat că i-a dispărut laptopul în valoare de 3.200 lei. Hoţii intraseră pe un geam al balconului lăsat deschis“, a precizat comisarul Mădălin Ţăranu, de la Comparti­mentul de Prevenire din cadrul Po­liţiei.

  Pe locul doi în top este furtul de telefoane, portofele şi genţi, pe stradă. Acestea se produc mai ales în timp ce oamenii se relaxează, cum ar fi în parcuri, iar furturile sunt comise în spaţiile publice.

  „Şansa de reuşită a furtului este în strânsă legătură cu atenţia pe care proprietarul o acordă bunurilor personale. Un ieşean a povestit că seara a plecat de acasă şi a lăsat telefonul pe masa aflată în curtea casei. Era un telefon de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 3.000 de lei. El a spus că nu se gândea că ar fi putut păţi aşa ceva“, a precizat comisarul Ţăranu.

  Telefoa­nele mobile sunt o atracţie pentru hoţi deoarece pot fi înstrăinate foarte repede, şi au o valoare ridicată. Unii dintre hoţi au tupeu şi merg la victime spunându-le „ce telefon frumos ai, vreau să îl văd şi eu“. Acest lucru se întâmplă des copiilor ai căror părinţi le achiziţionează telefoane scumpe. Ast­fel, părinţii îşi trimit copii la joacă sau la şcoală cu o mică avere asupra lor, ceea ce face ca acesta să devină o ţintă uşoară pentru hoţi. Se întâmplă des evenimente cu copii: aceştia merg pur şi simplu pe stradă şi le sunt luate telefoanele din mână cu forţa.
  cONTINUAREA PE zIARUL DE iASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI