More

  Topul cu cele mai rușinoase nume. Vezi ce prenume sunt în Pașcani

  Array

  Inventivitatea românilor reiese şi din prenumele atribut moştenitorilor. Conaţionalii noştrii nu se ruşinează când e vorba să îşi boteze micuţii cu preferinţele pe care le au în materie de vedete, mâncăruri sau mărci de maşini. Din fericire, cazurile cu nume care stranesc râsul, vor fi în scădere în anii următori ani datorită unei legislaţii recente.
  Românii se dovedesc inventivi când vine vorba să aleagă un prenume pentru copil. Părinţii aleg cum să-şi numească copiilor din diferite surse de inspiraţie, pornind de la mărci de maşini, feluri de legume, vedete favorite până la denumirea unor instituţii.

  Papanaş, Facultate, Leuştean, Milion, Berebună sau Miss America sunt doar câteva exemple de prenume purtate de câţiva copii din ţara noastră. Părinţii şi-a botezat odraslele cu denumirea unor obiecte sau evenimente care semnifică ceva în viaţa lor.
  Nici exemplele cu nume de familie, care stârnesc râsul atunci când sunt rostite, nu sunt mai puţin întâlnite. Printre cele mai uzuale menţionăm – Bucă, Mortu, Muci, Nespălatul, Vacăgrasă sau Hitler.
  În ultima perioadă păşcăneni şi-au botezat copiii cu prenume împrumutate din ţările în care s-au născut micuţii. Printre cele mai neobişnuite pentru ţara noastră menţionăm: Amna, Annelyse Francisca, Vincenzo, Sophia, Husein, Rianna sau Solomon.

  Potrivit legislaţiei privind întocmirea actelor de stare civilă, recent s-au impus anumite restricţii astfel încât ofiţerului de stare civilă are obligaţia de a refuză înregistrarea prenumelor formate din cuvinte indecente, ridicule sau altele de natură să afecteze ordinea publică şi bunele moravuri sau interesele copilului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Agenția Standard&Poors a îmbunătățit perspectiva ratingului de țară de la negativ la stabil

  Agenția de rating S&P a păstrat calificativul 3B- (/BBB-) pentru România, dar a modificat perspectiva la “stabilă”. Până acum era “negativă”. Motivul îmbunătățirii ține de scăderea riscurilor fiscale. //

  Veste bună despre A8: Se semnează ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Iaşi – Târgu Neamţ

  Secretarul de stat în Ministerul Transportului, ieşeanul Adrian Covăsnianu, a anuntat sâmbătă dimineaţă că ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, parte din autostrada A8, va fi semnat săptămâna viitoare. //

  Compania lui Elon Musk va realiza modulul lunar pe care NASA îl va folosi să repună un om pe Lună în 2024

  NASA a ales compania lui Elon Musk, SpaceX, pentru realizarea modulului lunar cu ajutorul căruia agenţia spaţială americană intenţionează să repună un om pe Lună în acest deceniu, începând cu anul 2024, în cadrul programului Artemis. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet