14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Topul cu cele mai rușinoase nume. Vezi ce prenume sunt în Pașcani

Inventivitatea românilor reiese şi din prenumele atribut moştenitorilor. Conaţionalii noştrii nu se ruşinează când e vorba să îşi boteze micuţii cu preferinţele pe care le au în materie de vedete, mâncăruri sau mărci de maşini. Din fericire, cazurile cu nume care stranesc râsul, vor fi în scădere în anii următori ani datorită unei legislaţii recente.
Românii se dovedesc inventivi când vine vorba să aleagă un prenume pentru copil. Părinţii aleg cum să-şi numească copiilor din diferite surse de inspiraţie, pornind de la mărci de maşini, feluri de legume, vedete favorite până la denumirea unor instituţii.

Papanaş, Facultate, Leuştean, Milion, Berebună sau Miss America sunt doar câteva exemple de prenume purtate de câţiva copii din ţara noastră. Părinţii şi-a botezat odraslele cu denumirea unor obiecte sau evenimente care semnifică ceva în viaţa lor.
Nici exemplele cu nume de familie, care stârnesc râsul atunci când sunt rostite, nu sunt mai puţin întâlnite. Printre cele mai uzuale menţionăm – Bucă, Mortu, Muci, Nespălatul, Vacăgrasă sau Hitler.
În ultima perioadă păşcăneni şi-au botezat copiii cu prenume împrumutate din ţările în care s-au născut micuţii. Printre cele mai neobişnuite pentru ţara noastră menţionăm: Amna, Annelyse Francisca, Vincenzo, Sophia, Husein, Rianna sau Solomon.

Potrivit legislaţiei privind întocmirea actelor de stare civilă, recent s-au impus anumite restricţii astfel încât ofiţerului de stare civilă are obligaţia de a refuză înregistrarea prenumelor formate din cuvinte indecente, ridicule sau altele de natură să afecteze ordinea publică şi bunele moravuri sau interesele copilului.

Alte articole