17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Topul celor mai mari firme din judet. Vezi cat produci pe an pentru firma ta!

Pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe, “Ziarul de Iaşi” a realizat un aşa-numit „Top 10” al companiilor ieşene după cifra de afaceri u în total, cele zece societăţi luate în calcul au avut anul trecut afaceri de aproape 4 miliarde de lei. Companiile din clasament au avut în 2012 aproximativ 8.000 de salariaţi u practic, 6% din forţa de muncă din judeţ a realizat o treime din cifra de afaceri totală. In medie, fiecare angajat din top 10 a realizat pentru compania sa 500.000 lei, cea mai mare performanţă fiind realizată la Build Corp, iar cea mai slabă la ApaVital

Cele mai puternice trei firme ieşene şi-au respectat statutul dobândit în ultimii ani şi au realizat, în 2012, cifre de afaceri mai mari decât în precedentul exerciţiu financiar. În baza bilanţurilor contabile depuse la Fisc, “Ziarul de Iaşi” a realizat un inedit Top10 al celor mai puternice firme ieşene, în funcţie de cifrele de afaceri obţinute. Realizarea ierarhiei în funcţie de profitul obţinut ar fi produs unele surprize, dar Finanţele nu au încă datele centralizate. Pentru a realiza topul, au fost luate în calcul doar firmele “mamă” cu activitate în judeţul Iaşi, care au calitatea de mare contribuabil, plus alte câteva zeci care au intrat în clasamentele din anii trecuţi. Deşi compania americană Delphi Diesel Systems nu este cunoscută ca mare contribuabil, a fost inclusă în top deoarece, la fel ca şi anul trecut, a obţinut cele mai bune rezultate financiare din judeţ.

Datele raportate de primele zece companii ieşene după cifrele de afaceri realizate în 2012 arată nişte rezultate reamarcabile. În total, cele zece companii au derulat anul trecut afaceri de patru miliarde lei, sumă care reprezintă o treime din cifra totală de afaceri din judeţ în anul 2011, pentru anul 2012 nefiind calculată încă de autorităţi. Pentru realizarea celor patru miliarde lei au muncit circa 8000 de angajaţi, de unde rezultă că, în medie, fiecare angajat i-a băgat patronului în conturi câte 500.000 lei (n.r.-raportul dintre cifra de afaceri şi numărul de angajaţi). La Delphi, cea mai mare companie ieşeană, fiecare angajat a produs, în medie, 892.000 lei în 2012, însă recordul este obţinut de angajaţii companiei de construcţii Build Corp, respectiv puţin peste un milion lei. La polul opus în acest top se situează angajaţii ApaVital, cu 112.000 lei fiecare.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow