23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Topul celor mai bogaţi ieşeni. Ei controlează 714 milioane de euro

Conform unui clasament realizat zilele trecute de revista de business Capital, în judeţul Iaşi există şase oameni de afaceri, din diverse domenii, care se numără printre cei mai bogaţi din ţară. 

Primul în clasamentul pe judeţ rămâne Iulian Dascălu, care figurează anul acesta cu o avere cuprinsă între de 480-500 milioane de euro, în creştere faţă de anul 2016, când era estimată la 450 – 460 milioane de euro. Pe ţară, acesta ocupă locul 5 în Top 300 cei mai bogaţi români. El deţine mall-urile Iulius din Iaşi, Suceava, Cluj şi Timişoara şi ansamblul urbanistic Palas Iaşi. Dascălu şi-a păstrat poziţia a cincea din topurile ultimilor doi ani  şi şi-a crescut averea din retail şi imobiliare. Conform revistei Capital, ieşeanul a intrat într-o asociere cu un fond de investiţii sud-african pentru mall-urile din Timişoara, Cluj, Iaşi şi Suceava, care a generat un capital de investiţii de 200 milioane de euro. Fondurile vor fi direcţionate către proiectul Openville Timişoara şi extinderea reţelei Iulius Mall în regiune. Tot anul acesta, Iulian Dascălu şi-a arătat intenţia de a investi şi la Bucureşti, prin achiziţionarea unor clădiri din cadrul Romexpo. Ieşeanul va demola aceste clădiri şi va ridica altele noi, după cum spune Acordul cu Camera de Comerţ şi Industrie a României. Cele cinci mall-uri şi clădirile de birouri i-au adus anul trecut milionarului în euro venituri cu 10% mai mari ca acum doi ani, adică 85,1 milioane de euro. Cifra de afaceri a celor patru mall-uri este undeva la 55,3 milioane de euro. La Timişoara, omul de afaceri doreşte să construiasă cea mai mare clădire de birouri din ţară, cu 27 de etaje.

Pe locul doi pe judeţ se află Dan Fiterman, cu o avere cuprinsă între 90 şi 95 milioane de euro, în creştere faţă de anul trecut când a fost între 86 şi 90 milioane de euro. Acesta ocupă la nivel naţional locu 55, loc pe care s-a clasat şi anul trecut în acelaşi top. Cu investiţii în domeniul serviciilor medicale (Spitalul Arcadia, Policlinica Arcadia, laboratoare) şi farmaceutice (Fiterman Pharma şi Fiterman Distribution), dar şi în imobiliare (patru clădiri de birouri), consultanţă de business sau restaurante (Little Texas), afacerile familiei Fiterman au crescut de la an la an. Fiterman Pharma a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri de 30%, adică de la 23 la 30 milioane de euro. Şi profitul net a crescut cu 66%, ajungând la 5,6 milioane de euro. Potrivit Capital, businessul farmaceutic este condus de Patricia Fiterman, în timp ce Dan Fiterman se ocupă de lanţul Arcadia, cea mai mare afacere medicală privată din zona Moldovei.

Continuarea aici.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow