27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

TOP: Cât câştigă medicii de familie din Iaşi? De la 1.000 la 10.000 de euro pe lună. Cine sunt „campionii”?

- Advertisement -

Topul decontărilor din cabinetele medicilor de familie din Iaşi arată de la un an la altul aproape la fel, dar avem şi schimbări. Printre doctorii care încasează cele mai mari sume din munca prestată în cabinete pot fi regăsite nume care erau şi în topurile realizate în anii anteriori. Cea mai mare sumă decontată în anul 2021 de un medic de familie a fost de 48.000 de lei pe lună, iar la polul opus, cea mai mică sumă a fost de 4.998 de lei.

În ultimii ani, în topul decontărilor în cazul medicilor de familie au fost câteva nume care s-au regăsit constant: dr. Gina Janina Vornicu, din Lungani, dr. Camelia Răcilă, cu cabinet în Paşcani, dr. Camelia Untu, cu cabinet pe strada Sălciilor din Iaşi, dr. Elena Crăcană, din Schitu Duca.

Cel mai mult câştigă însă doi medici care au apărut recent în topul decontărilor, dr. Vasile-Silviu Blaşcu, cu cabinet pe „Independenţei” şi dr. Mihai Meluzin Iordache, din Ciurea. De menţionat că valoarea decontărilor nu este câştigul medicului: aceasta reprezintă venitul brut per cabinet, sume din care medicul trebuie să acopere atât cheltuielile curente, dar şi salariul asistentei sau, dupa caz, asistentelor.

Din acest motiv, deşi se poate aproxima, este imposibil de stabilit exact care ar fi câştigul net al fiecărui medic.

Locul I: aproape 100.000 de euro pe an

Deşi datele referitoare la sumele pe care le decontează lună de lună medicii de familie din Iaşi sunt publice pe site-ul CJAS şi reprezintă informaţii de interes public, inclusiv pentru persoanele pe care se află pe listele lor ca pacienţi, medicii contactaţi de „Ziarul de Iaşi” nu au fost de acord să vorbească despre munca pe care o fac în cabinetele lor.

Mai ales că, aşa cum au precizat aceştia în mai multe rânduri, sumele pe care ei le decontează nu reprezintă efectiv ceea ce le intră în buzunar lunar. Din totalul sumei decontate de CJAS, aceştia trebuie să scadă cheltuielile pe care le necesită întreţinerea cabinetului, salariile angajaţilor, inclusiv a asistenţilor medicali, cheltuielile cu materialele consumabile sau chiria, acolo unde este cazul.

În vârful listei se află dr. Vasile-Silviu Blaşcu, care în 2021 a decontat 481.484 de lei, o medie lunară de 40.000 de lei pe lună. Acesta figurează pe listele CJAS cu cabinet în Iaşi, pe Bulevardul Independenţei nr. 2, la blocul Carmen. „Nu vă pot spune decât că este foarte multă muncă şi mulţi pacienţi”, a precizat dr. Silviu Vasile Blaşcu.

Acesta a motivat că nu îi permite timpul să ofere mai multe detalii, fiind în timpul unor consultaţii pe teren, iar mai apoi are programate mai multe consultaţii la cabinet.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow