4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Toate trecerile de cale ferata din judet, verificate la sange

Primariile din judet vor fi obligate sa verifice toate trecerile la nivel de cale ferata • Autoritatile judetene ameninta cu amenzi usturatoare acolo unde trecerile nu sunt vizibile sau nu sunt montate indicatoare de avertizare

Accidentul de tren de la Uricani, in care au murit 11 persoane, a facut ca autoritatile sa ia masuri drastice in privinta trecerilor la nivel de cale ferata din judet. In perioada urmatoare, autoritatile judetene vor verifica toate trecerile la nivel de cale ferata din judet, pentru a vedea daca acestea corespund normelor in vigoare. In intreg judetul sunt 121 treceri la nivel de cale ferata, mare parte din ele fiind semnalizate. Cu toate acestea, reprezentantii Politiei au trimis adrese catre primariile pe raza carora sunt amplasate treceri de cale ferata, pentru intretinerea barierelor, montarea lor, acolo unde este cazul, si semnalarea problemelor. In caz contrar, autoritatile locale risca amenzi uriase. „Ca urmare a accidentului de tren de la Uricani, am dispus luarea unor masuri. La intalnirea cu primarii vor fi prezentate disfunctionalitatile si vor fi date adrese la fiecare in parte, acolo unde sunt treceri la nivel de cale ferata, ca acestea sa se puna la punct, impreuna cu administratorii drumului. Vom vedea indicatoarele rutiere la nivel de cale ferata. Daca sunt indicatoare deteriorate, lipsa…”, au mentionat oficialii Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi.

Reprezentantii Politiei iesene au prezentat aceste aspecte intr-o intalnire pe care au avut-o ieri la sediul Prefecturii cu primarii din judet. Problema barierei la trecerea de la Uricani nu a fost rezolvata nici pana in prezent, cu toate ca au trecut saptamani de la groaznicul accident. Politia a aratat ca situatia ar impune montarea unei bariere in zona, insa numai cei de la CFR ar putea face acest lucru. Pentru ca alesii locali din comuna Miroslava au votat impotriva inchiderii drumului comunal 25, trecerea la nivel de cale ferata a ramas in continuare deschisa circulatiei rutiere.

Sursa BZI

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow