18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Toate parohiile catolice din Iaşi celebrează în această duminică Sărbătoarea Copiilor. Tema centrală: „Aleargă la Isus!”

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat că duminică, 10 iunie, în fiecare parohie din Dieceza de Iaşi va fi celebrată Sărbătoarea Copiilor 2023, având ca temă centrală a întâlnirilor cu comunitatea „Aleargă la Isus!”.

„Sărbătoarea Copiilor are menirea de a le oferi participanţilor o zi de bucurie în centrul căreia să fie întâlnirea cu Isus, prietenul lor cel mai bun. Copii din parohiile fiecărui decanat vor fi împreună, se vor ruga, se vor juca, vor cânta, vor dansa împărtăşind astfel bucuria de a fi copii ai lui Dumnezeu şi prieteni ai lui Isus”, au transmis reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice.

Anul acesta tematica aleasă se inspiră din tema încredinţată de Papa Francisc tinerilor din lumea întreagă – „Rdicându-se, Maria s-a dus în grabă”. Reprezentanţii episcopiei spun că această temă a fost propusă pentru al doilea an la rând tinerilor de către Papa Francisc, iar anul acesta la Sărbătoarea Copiilor va fi continuat itinerarul propus în anul anterior.

„Asemenea Fecioarei Maria, copiii sunt îndemnaţi să se îndrepte mereu către Isus şi spre cei de vârsta lor pentru a-l purta cu bucurie şi recunoştinţă pe Isus. Ultimele ediţii ale Sărbătorii Copiilor au avut loc în prima sâmbătă din luna iunie. Anul acesta, în urma unor solicitări, PS Iosif Păuleţ a decis ca acest eveniment să aibă loc în data de 10 iunie 2023”, au mai explicat oficialităţile bisericii.

Manifestarea este coordonată de către Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului. Prima ediţie a manifestării a avut loc în 2002, iar de atunci aceasta are loc într-un decanat diferit în fiecare an. În 2022 a fost la Şcheia, în 2019 a vizat întâlnirea cu Papa Francisc, la Iaşi, iar în anii pandemiei s-a desfăşurat online. De anul acesta, evenimentul are loc în toate decanatele.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole