13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Toate minunile pe care poate să facă sarea, ingredientul bun la toate

Sarea nu este numai un produs care se foloseşte în bucătărie, ci are multiple întrebuinţări care şi-au dovedit eficacitatea.

Despre sare ştim că este un ingredient nelipsit din fiecare gospodărie, un condiment banal şi de nepreţuit pentru sănătate. Alimentele pe care le mâncăm ar fi fără gust dacă nu ar exista sarea, de unde şi povestea lui Petre Ispirescu, „Sarea în bucate”, rămasă de referinţă în popor.

Dar sarea, ca de altfel şi alte ingrediente, are o mulţime de întrebuinţări decât cele din bucătărie, care mai de care mai interesante, în sănătate, în frumuseţe şi aproape în orice. Astfel, pe vremea când nu se ştia de pasta de dinţi, sarea era folosită în curăţarea şi albirea danturii, dar şi ca apă de gură, pentru îndepărtarea respiraţiei neplăcute.

Compresele cu apă şi sare ajută şi la atenuarea pungilor de sub ochi, diminuând astfel efectul de ochi roşii.

Picioarele vor deveni mai uşoare dacă le ţineţi câteva minute într-un lighean în care aţi dizolvat sare grunjoasă.

Sarea s-a dovedit că este salvatoare şi dacă sunteţi înţepaţi de albine sau alte insecte. Senzaţia de usturime şi umflătură dispare dacă puneţi sare peste locul înţepăturii.

Centrele de înfrumuseţare folosesc sarea şi pentru masaj pe pielea uscată, în felul acesta fiind îndepărtate celulele moarte de pe suprafaţa pielii.

Continuarea aici

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow