More

  Toate minunile pe care poate să facă sarea, ingredientul bun la toate

  Array

  Sarea nu este numai un produs care se foloseşte în bucătărie, ci are multiple întrebuinţări care şi-au dovedit eficacitatea.

  Despre sare ştim că este un ingredient nelipsit din fiecare gospodărie, un condiment banal şi de nepreţuit pentru sănătate. Alimentele pe care le mâncăm ar fi fără gust dacă nu ar exista sarea, de unde şi povestea lui Petre Ispirescu, “Sarea în bucate”, rămasă de referinţă în popor.

  Dar sarea, ca de altfel şi alte ingrediente, are o mulţime de întrebuinţări decât cele din bucătărie, care mai de care mai interesante, în sănătate, în frumuseţe şi aproape în orice. Astfel, pe vremea când nu se ştia de pasta de dinţi, sarea era folosită în curăţarea şi albirea danturii, dar şi ca apă de gură, pentru îndepărtarea respiraţiei neplăcute.

  Compresele cu apă şi sare ajută şi la atenuarea pungilor de sub ochi, diminuând astfel efectul de ochi roşii.

  Picioarele vor deveni mai uşoare dacă le ţineţi câteva minute într-un lighean în care aţi dizolvat sare grunjoasă.

  Sarea s-a dovedit că este salvatoare şi dacă sunteţi înţepaţi de albine sau alte insecte. Senzaţia de usturime şi umflătură dispare dacă puneţi sare peste locul înţepăturii.

  Centrele de înfrumuseţare folosesc sarea şi pentru masaj pe pielea uscată, în felul acesta fiind îndepărtate celulele moarte de pe suprafaţa pielii.

  Continuarea aici

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet