1.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Toată țara e sub cod galben de ploi și vijelii. ANM: Și în luna următoare am putea avea temperaturi ridicate urmate de instabilitate

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru toată țara, până în această seară la ora 23.00. În următoarele zile mai sunt însă așteptate furtuni violente, a spus la Digi24 directorul executiv ANM, Florinela Georgescu. Ea a adăugat că, potrivit estimărilor meteo pe următoarele 4 săptămâni, vom avea în continuare temperaturi ridicate cu instabilitate atmosferică.

„Am avut foarte multe manifestări de instabilitate puternică, au fost prognozate aceste manifestări printr-un cod portocaliu, peste acest cod portocaliu au fost emise 19 coduri roșii, care au vizat multe zone ale țării, în special în zone de deal și de munte pentru cantități mari de apă acumulate în timp scurt, vânt și grindină de mari dimensiuni. Deja au început să apară efectele”, a spus Georgescu.

„Foarte brusc am trecut la temperaturi apropiate de recordurile absolute pentru luna iunie, mai ales pentru partea de vest a țării. Miercuri am avut câteva depășiri ale acestor recorduri, deci cea mai caldă zi de iunie de când se fac măsurători”, a adăugat ea.

„O estimare pentru următoarele 4 săptămâni arată că am putea să avem cam același regim de vreme, în sensul apariției unor episoade cu temperaturi foarte ridicate urmate de instabilitate atmosferică și poate chiar amândouă la un loc, cum se întâmplă în aceste zile”, a mai spus Georgescu.

Sursa Digi 24

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI