More

  Toamna prin ochii copiilor. Concurs la Biblioteca din Paşcani

  Array

  Zeci de copii au venit la sediul Bibliotecii din Paşcani pentru a participa la cea mai recentă ediţie a concursului „În lumea dumbravei minunate”, eveniment  organizat de conducerea instituţiei de cultură pentru a celebra ziua de naştere a marelui scriitor pașcănean, Mihail Sadoveanu. Prichindeii s-au înarmat cu planşe de desen, acuarele şi pensoane pentru a face cel mai frumos peisaj. Toţi au venit cu gândul să câştige.

  concurs de desene la biblioteca pascani

  Copiii de la şcolile din Paşcani, Târgu Frumos şi comunele din împrejurimi şi-au petrecut o zi de vacanţa în alt mod. Imaginaţia lor a fost transpusă pe o planşă de desen. Asfel, de pe foaia lor nu au lipsit copacii, casele şi oamenii. Culorile predominante folosite în desene au fost galben şi maro.

  Alexia, Enia, Sara şi Matei sunt câţiva dintre participanţii la concurs. Ei sunt pasionati de desen şi nu iartă nici o ocazie să-şi arate priceperea.

  În altă sala a bibliotecii, alţi concurenţi. De această dată, mai mari. Fiecare a desenat cum şi-a imaginat acest anotimp. De exemplu, Alexandru are 10 ani şi îndrăgeşte această materie. Are înclinaţii artistice.

  Premiile oferite câștigătorilor sunt în materiale specifice desenului, după ce vor fi jurizate de către profesorii specialişti în arte plastice, colaboratori ai instituţiei.

  Această competiție a dat startul „Zilelor Sadoveanu” de la Biblioteca Municipală. Directorul instituţiei, Mihaela Cojocaru spune că următoarele evenimente vor avea loc la sediul Primăriei Municipale pentru că vor fi mai mulţi elevi, dornici să participe la concursurile de şah sau de proză.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI