13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Toalete moderne şi săli de clasa renovate la Colegiul Sadoveanu din Paşcani

Surprize pentru elevii Colegiului Mihail Sadoveanu din Paşcani. Ei vor începe noul an şcolar în condiţii mult mai bune decât cele de până acum. Pe parcursul vacanţei de vară au avut loc mai multe lucrări de renovare şi investiţii, atât în unele săli de clasa cât şi in toalete. Banii au fost oferiţi de câţiva sponsori, cel mai generos fiind societatea Rompak Paşcani, dar si de la bugetul local.

De exemplu a fost renovată complet dar şi modernizata baia pentru fete. Proiectul a fost pus la punct de conducerea şcolii,  după standardele întâlnite în şcolile din străinătate şi a fost realizat de societatea Rompak, în urma unei finanţări de peste 10.000 de euro. În vacanţa de iarnă a fost modernizată toaleta pentru băieţi şi urmeaza cea a profesorilor.

Primăria Paşcani a alocat suma de 20.000 de lei pentru pregătirea Colegiului Sadoveanu de începerea noului an şcolar. Din aceşti bani a fost schimbată tâmplăria de la corpul secundar al şcolii. Directoarea unităţii spune că în scurt timp vor fi finalizate şi lucrările de modernizare a laboratorului de informatică.

Lucrări de modernizare au avut loc şi în sălile de clasă. Una a fost renovata în totalitate iar în altă urmează să fie adus mobilier şcolar nou, tot cu sprijinul financiar al societăţii Rompak.

Proiectele  nu se opresc aici. Directoarea colegiului, profesoara Genoveva  Serban, spune că lucrează la un parteneriat cu o şcoală din Republica Moldova prin care vor fi obţinute fondurile necesare pentru schimbarea calculatoarelor din laboratoarele de informatică, cu altele performante.

De asemenea şcoală a primit toate manualele pentru elevi şi este pregătită pentru începerea noului an şcolar. Festivitatea de deschidere va avea loc luni 11 septembrie la ora 10.30.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow