19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Tipic românesc: Scandal pe acoperişul unui bloc din cauza neînţelegerilor dintre locatari

scandal acoperis

Haos administrativ la o scara de bloc din municipiul Pascani. Locatarii blocului C 1, amplasat in zona Vale,  se cearta de ani de zile de la modul cum sa fie planseul blocului in care stau. Unii dintre ei vor sa faca un acoperis pentru a nu le mai ploua in apartamente, altii si-au facut cate o boxa pentru depozitare, iar altii pur si simplu vor sa stea vara la un gratar.

Nici cei care vor un acoperis nu au ajuns la o intelegere comuna. Acesta este si motivul pentru care au aparut mai multe acoperisuri, mai mici ca niste turnulete, fiecare pentru cate un apartament. Rezultatul insa i-a facut pe locatari sa se certe si mai tare. Asta deoarece apa se infiltreaza in continuare in apartamente, chiar daca au fost facute investitii de zeci de milioane de lei.

Este si cazul Paraschivei Mateiu, in varsta de 80 de ani, locatara a blocului de garsoniere. Aceasta a cazut „victima” vecinilor care nu au acoperis. Batrana, bolnava si singura, cu putinii bani din pensie, dar si cu un imprumut facut la CAR, in urma cu doi ani, si-a renovat locuinta distrusa de igrasie si si-a facut acoperis.

Nu a durat mult, deoarece, din spusele ei, au inceput sa-i dispara materialele folosite pentru acoperis. Mai mult decat atat, partea de pe casa scarii nu a fost acoperita pentru ca nu au pus bani vecinii, dar si pentru ca unii s-ar fi opus pentru a avea loc vara de gratare. Si pentru ca nu e acoperita casa scarii, toata apa se inflitreaza in locuinta abia renovata a batranii.
Insa conform legii Asociatiilor de Proprietari, toti cei care locuiesc in bloc trebuie sa contribuie cu bani pentru a face acoperis si mai ales sa nu construiasca dupa ureche, ci doar cu autorizatie de constructie. Legea mai spune ca acoperisul trebuie constuit tot, de la un capat la altul al blocului, cei in cauza, riscand amenzi usturatoare din partea celor de la Disciplina in Constructii din cadrul Politiei Locale Pascani. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow