23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Țintește sus, FII CEL MAI BUN! Au început înscrierile pentru posturile de soldat gradat profesionist în Armata României

Țintește sus,
FII CEL MAI BUN!
Ești o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară?
Acum este momentul!

Centrul Militar Zonal Iaşi, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, aduce la cunoştinţa celor interesaţi că au început înscrierile pentru posturile de soldat gradat profesionist în Armata României.

Ministerul Apărării Naţionale continuă procesul de recrutare pentru posturile de soldat gradat profesionist

Centrul Militar Zonal Iaşi, prin Biroul Informare-Recrutare, până la data de 17 iunie 2022, desfășoară o campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de soldat gradat profesionist în Armata României.
Astfel, pentru anul 2022 sunt disponibile 1049 posturi de soldat gradat profesionist, în unitățile militare din județele Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi din municipiul Bucureşti. Prezentarea în detaliu a Planului de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate care conține localitățile, unitățile militare, numărul de posturi pe arme/specialități militare se face doar la sediul Biroului Informare-Recrutare, iar fiecare candidat care se înscrie poate avea maxim 3 (trei) opțiuni (specialități militare – afișate la sediul Biroului Informare-Recrutare).
Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani și care să nu depășească vârsta de 45 ani la data finalizării programului de instruire și care sunt absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr. 1 /2021 – Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare).
Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutare generale și specifice.
Candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini.

Pentru o informare detaliată privind criteriile, dar și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, candidaţii interesați sunt așteptați la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi, situat în Iaşi, str. Arh. G. M. Cantacuzino, nr. 20 (în spatele Catedralei Mitropolitane din municipiul Iaşi), de luni până vineri între orele 08.30-16.30, marţi între 10.30-18.30.
Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0232/264.491, 0232/264.492, 0332/414.892 sau 0332/414.893.
La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală şi unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire.
Pentru a participa la concursul de repartizare pe arme/specialități militare și unități militare, candidaţii vor parcurge următoarele etape:
– înscrierea potențialilor candidați, cu domiciliul în judeţul Iaşi, la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi în vederea stabilirii contactului iniţial pentru participarea la probele de selecție, până la data de 17 iunie 2022;
– susţinerea a două teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung Moldovenesc (str. Malului, nr. 6), în perioada: 23 mai – 24 iunie 2022;
– efectuarea unui examen medical la o clinică militară (Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Doctor Iacob Czihac”, Iaşi, str. General Henri Mathias Berthelot, nr. 7-9) în perioada: 06 iunie – 01 iulie 2022;
– efectuarea examinării/evaluării aptitudinale medicale și/sau evaluări psihologice a aptitudinilor speciale (doar candidații care optează la înscriere pentru armele/specialitățile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto, din cadrul Forțelor Navale sau Forțelor Aeriene), în perioada: 20 iunie – 15 iulie 2022;
– finalizarea dosarului de candidat (numai după parcurgerea tuturor etapelor menționate anterior, la sediul Biroului Informare-Recrutare), până la data de 22 iulie 2022;
– repartizarea pe unități militare, arme/servicii/specialități militare a candidaților care au finalizat dosarul de candidat:
o sesiunea I, în perioada: 17 – 18 august 2022;
o sesiunea a II-a, în perioada 30 – 31 august 2022;
– prezentarea candidaților repartizați la centrele de instruire/unități militare de instruire a candidaților repartizați, care nu au stagiul militar satisfăcut:
o modulul I de instruire: 12 septembrie 2022;
– prezentarea candidaților repartizați la centrele de instruire/unități militare de instruire a candidaților repartizați, care au stagiul militar satisfăcut:
o modulul II de instruire: 17 octombrie 2022.
Detalii suplimentare se găsesc pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa: www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro, ori pe pagina de Facebook a Centrului Militar Zonal Iaşi: facebook@CMZIasi.
Persoană de contact: Lt.col. Lucian NICA.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow