10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Tinerii, speriati de armata. Statul se pregateste de recrutare

Tinerii pascaneni nu vor sa faca armata. Multi dintre ei au inceput deja sa isi faca ganduri negre, in urma articolelor aparute in presa, conform carora in caz de razboi ar putea fi inrolati. Autoritatile au aprobat deja modelul formularului medical ce trebuie prezentat la comisiile locale de recrutare, in situatiile extreme.

Chiar daca serviciul militar nu mai este obligatoriu din 2005, armata ar putea reveni in Romania. In caz de razboi, tinerii cu varste cuprinse intre 20-35 de ani, vor fi inrolati. Formularul medical ce trebuie prezentat comisiilor locale de recrutare este deja publicat in Monitorul Oficial si va fi eliberat de medicii de familie. Pe tinerii pascanenii ii sperie gandul ca ar putea fi inrolati.

Sunt insa si cativa mai curajosi, care si-ar dori sa faca armata si ar lupta pentru tara. De exemplu, acestui tanar nu i-ar fi frica sa faca stagiul militar.

Mentionam ca potrivit Romania TV, ordinul de aprobare a certificatului face trimitere la o lege din 2006 care spune că la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow