21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Tinerii promovează orașul Târgu Frumos

În timp ce unii critică comunitatea în care trăiesc un grup de tineri din Târgu Frumos s-a hotărât să facă exact pe invers. Membrii Asociației Asirys au început o campanie de promovare a orașului prin intermediul unor activități socio culturale. În luna septembrie este programat un festival de muzică și teatru în cadrul căruia vor fi promovate talentele locale. Totodata vor fi organizate mai multe ateliere de creație inspirate din istoria comunității.

Scopul campaniei este să atraga cât mai mulți turiști în această zonă bogată în istorie și folclor. Mai mult, reprezentanții asociației vor să îi determine și pe ceilalți tineri din oraș să prețuiască valorile culturale ale comunității.

Efectele campaniei au și început să apară. De exemplu tinerii au început să se intereseze mai mult despre simbolurile comunității. Se discuta deja despre importanța și simbolistica pecetei medievale a târgului dar și despre alte mărturii istorice. Orașul Târgu Frumos este atestat Documentar încă din Evul Mediu. Mai târziu cunoscutul istoric Nicolae Iorga a scris în hrisovul din 1763 ca acest târg este unul dintre cele mai vechi ale Țării Moldovei.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...