16.8 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Tinerii promovează orașul Târgu Frumos

În timp ce unii critică comunitatea în care trăiesc un grup de tineri din Târgu Frumos s-a hotărât să facă exact pe invers. Membrii Asociației Asirys au început o campanie de promovare a orașului prin intermediul unor activități socio culturale. În luna septembrie este programat un festival de muzică și teatru în cadrul căruia vor fi promovate talentele locale. Totodata vor fi organizate mai multe ateliere de creație inspirate din istoria comunității.

Scopul campaniei este să atraga cât mai mulți turiști în această zonă bogată în istorie și folclor. Mai mult, reprezentanții asociației vor să îi determine și pe ceilalți tineri din oraș să prețuiască valorile culturale ale comunității.

Efectele campaniei au și început să apară. De exemplu tinerii au început să se intereseze mai mult despre simbolurile comunității. Se discuta deja despre importanța și simbolistica pecetei medievale a târgului dar și despre alte mărturii istorice. Orașul Târgu Frumos este atestat Documentar încă din Evul Mediu. Mai târziu cunoscutul istoric Nicolae Iorga a scris în hrisovul din 1763 ca acest târg este unul dintre cele mai vechi ale Țării Moldovei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow