16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

Tinerii in atentia politistilor

În cadrul Proiectului de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, la data de 24.06.2014, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei de proximitate, în cooperare cu reprezentanţi DGASPC Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate educativ-preventivă la care au luat parte adolescenţii din Tabăra pentru elevi Muncel din comuna Mogoşeşti Siret.

În cadrul acesteia au fost abordate tematici precum prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, măsuri de protecţie a bunurilor personale, influenţa anturajului asupra viitorului unui tânăr, etc. Totodată au fost prezentate sfaturi legate de petrecerea timpului pe perioada vacanţei de vară. La activitate au participat aproximativ 70 de elevi din mai multe judeţe ale tării.

De asemenea, poliţiştii au avut întâlnire cu tinerii aflaţi în Centrul de Servicii Sociale Târgu Frumos. Pe parcursul acesteia a fost prezentată importanţa cunoaşterii şi respectării legislaţiei în vigoare de către tineri şi nu numai. De asemenea au fost prezentate consecinţele implicării într-un act infracţional, fiind enumerate principalele infracţiuni şi contravenţii pe care le comit adolescenţii în judeţul Iaşi. Au fost aduse în discuţie noţiuni legate de cazierul judiciar cât şi situaţiile în care acesta poate fi solicitat.

La activităţi au participat aproximativ 50 de adolescenţi. IPJ IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
16.9 ° C
17.3 °
16.2 °
92 %
2.9kmh
0 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI