More

  Tinerii iau drumul străinătăţii din cauza sărăciei

  Array

  mirajul străinătăţii este încă o opţiune pentru tinerii cu vârsta până în 30 de ani * cu toate acestea, dacă ar reuşi să economisească o sumă considerabilă de bani, mai bine de jumătate dintre ei s-ar reîntoarce în ţară * cei care ar reveni şi-ar investi economiile într-o afacere care, cred ei, ar avea mai mult succes în ţară decât în străinătate
  Mai mult de trei sferturi dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani vor să plece peste hotare pentru a-şi mări veniturile, pentru diverse achiziţii de bunuri sau chiar pentru a investi într-o afacere, potrivit concluziilor unui sondaj SmartDreamers. Dintre respondenţi, 73% au un nivel mediu al aşteptărilor salariale cuprins între 1.000 şi 2.000 de euro pentru munca prestată în afara ţării.
  O dificultate în găsirea unui loc de muncă în străinătate, semnalată de 11% dintre respondenţi este discriminarea şi oferta salarială mică sau plafonarea profesională. Alte obstacole menţionate au fost numărul redus al locurilor de muncă, experienţa profesională redusă, dar şi faptul că, din punct de vedere financiar, tinerii nu-şi permit să identifice la faţa locului posturile vacante.
  Comparând oferta din România cu cea din străinătate, 32% dintre respondenţi au indicat salarii prea mici pe piaţa locală a muncii, dar 8% au susţinut că salariile prea mici sunt în cazul locurilor de muncă din străinătate. În timp ce 16% dintre respondenţi nu aleg un loc de muncă în România din cauza plafonării profesionale, 6% au menţionat plafonarea profesională pentru locurile de muncă din străinătate.

  Continuare pe Evenimentul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet