16 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Tinerii din Scobinți primesc teren pentu case

Tinerii din Scobinți primesc teren pentu case

S-au stabilit criteriile pentru acordarea locurilor de casă, la Scobinți. Aleșii locali au dezbătut și au votat care să fie condițiile pentru ca tinerii din localitate să construiască o locuință pe raza comunei. După mai multe discuții, proiectul a fost votat, însă un ales local s-a abținut de la aprobarea lui.

Proiect importat pentru tinerii domiciliați în comuna Scobinți. Deși o mare parte dintre ei au ales să plece din localitate, administrația locală vrea să-i atragă înapoi, oferindu-le locuri pentru a construi case. Proiectul de hotărâre a fost dezbătut în cadrul celei mai recente ședinte de Consiliu Local, ce a avut loc în această lună. Astfel, pe lângă criteriile deja știute au mai fost adăugate câteva. De exemplu, doritorilor li se oferă teren până la o mie de metri pătrați, trebuie să aibă buletin de Scobinți,  să aibă minim 18 ani, să nu fi avut o casă sau o locuință și părinții nu trebuie să dețină o suprafață mai mare de 500 mp în utlimii 10 ani.

O propunere interesantă a venit din partea unui consilier local. El spune ca beneficiari sa fie si tinerii necăsătoriți.

Un alt consilieri local a spus că cel mai bine ar fi ca fiecare caz în parte să fie analizat atunci când dosarul este definitivat și depus la sediul administrației locale.

După câteva minute de discuții s-a trecut la votarea proiectului. Acesta a trecut cu un vot împotrivă din partea unui ales local.

Menționăm că localitatea Scobinți se afă în apropiere de orașul Hîrlău și are o suprafata totala de 7108,0 ha, din care 6104.0 ha. teren agricol. Populatia totala este de 7.694 de locuitori

Alte articole