More

  Tinerii din Ruginoasa, la un festival international de folclor

  Array

  Ansamblul “Junii Ruginoasei” si o talentata eleva din comuna au participat zilele trecute la un festival international de folclor. Tinerii, care pastreaza si duc mai departe traditiile romanesti, au obtinut un trofeu si diplome din partea organizatorilor pentru prestatiile lor pe scena. Este pentru al patrulea an cand elevii din Ruginoasa participa la acest concurs, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

  Tinerii duc traditiile romanesti mai departe. Ansamblul “Junii Ruginoasei”, de la Scoala Al. I. Cuza din localitate, impreuna cu eleva Petruta Sacara, au participat saptamana trecuta la un concurs de folclor. Este vorba despre Festivalul Internaţional de Cultură şi Civilizaţie Românească „Românaşul”, ce a avut loc in Copou, Iasi, in perioada 3-7 iulie.
  Pe scena au evoluat participanti din toata tara, precum si din strainatate: Ungaria, Republica Moldova sau Ucraina. Petruta, tanara solista care se face remarcata la orice eveniment, a reusit sa atraga atentia organizatorilor.
  Elevii de la Ruginoasa participa de patru editii la acest festival, iar anul acesta au primit diplome si un trofeu pentru prestatia lor.

  Mentionam ca festivalul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi si Scoala Gimnaziala B.P. Hasdeu. Scopul activitatii a fost de a valorifica si promova traditiile si obiceiurile folclorice.

   

  Sursa foto Facebook

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet