12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Tinerii din Ruginoasa, la un festival international de folclor

Ansamblul “Junii Ruginoasei” si o talentata eleva din comuna au participat zilele trecute la un festival international de folclor. Tinerii, care pastreaza si duc mai departe traditiile romanesti, au obtinut un trofeu si diplome din partea organizatorilor pentru prestatiile lor pe scena. Este pentru al patrulea an cand elevii din Ruginoasa participa la acest concurs, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

Tinerii duc traditiile romanesti mai departe. Ansamblul “Junii Ruginoasei”, de la Scoala Al. I. Cuza din localitate, impreuna cu eleva Petruta Sacara, au participat saptamana trecuta la un concurs de folclor. Este vorba despre Festivalul Internaţional de Cultură şi Civilizaţie Românească „Românaşul”, ce a avut loc in Copou, Iasi, in perioada 3-7 iulie.
Pe scena au evoluat participanti din toata tara, precum si din strainatate: Ungaria, Republica Moldova sau Ucraina. Petruta, tanara solista care se face remarcata la orice eveniment, a reusit sa atraga atentia organizatorilor.
Elevii de la Ruginoasa participa de patru editii la acest festival, iar anul acesta au primit diplome si un trofeu pentru prestatia lor.

Mentionam ca festivalul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi si Scoala Gimnaziala B.P. Hasdeu. Scopul activitatii a fost de a valorifica si promova traditiile si obiceiurile folclorice.

 

Sursa foto Facebook

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow