More

  Tinerii din parohia romano-catolica Pascani vor depune adeziunea la Actiunea Catolica

  Array

  Duminica, 16 decembrie 2012, comunitatea romano-catolica din Pascani, va avea parte de 2 evenimente deosebite. La liturghiile de dimineata, de la orele 9 si 11, un grup de tineri vor depunde adeziunea la Actiunea Catolica.

  La începutul fiecărui an liturgic, membrii Acţiunii Catolice, depun sau reînnoiesc adeziunea lor în slujirea Bisericii locale. Este un moment aparte prin care se conştientizează valoarea apostolatului laicilor, care aleg ieşirea din anonimat şi doresc să părăsească angajarea ocazională.

  Actiunea Catolica este o asociatie care se ocupa cu formarea spirituală a membrilor, disciplina şi eficienţa lor, perfecta coordonare a tuturor formelor organizate; scopurile externe se referă mai ales la activităţile cu caracter social şi caritativ. Între aceste două tipuri de scopuri există o legătură inseparabilă: membri acţiunii catolice trebuie să se intuiască mai întâi pentru ca apoi să poată instrui.

  Acţiunea catolică mai are şi nişte scopuri particulare cum ar fi: colaborarea la viaţa religioasă, răspândirea culturii creştine, apărarea drepturilor şi libertăţii Bisericii, implicarea în domeniul educaţional, soluţionarea creştină a problemelor sociale, precum şi implementarea unui stil de viaţă creştin în cadrul realităţii civile.

  Parintii incurajeaza copiii sa participe la actiunile organizate de aceasta asociatie, pentru beneficiile pe care aceasta le ofera tinerilor din punct de vedere spiritual si moral.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Două căsuțe familiale și un centru de zi, la Boșteni

  Primaria Pascani sprijina demersul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi privind reforma institutiilor de tip vechi si deschiderea unor centre...

  Bilanțul SPCLEP Pașcani pentru 2020. Mai puține nașteri, decese, căsătorii și cărți de identitate

  Raportul de activitate al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din municipiul Pascani pentru anul trecut, 2020, aduce cifre in scadere fata...

  Cursuri suspendate la o clasă de la școala din Deleni, din cauza coronavirusului

  Cazurile de infectie cu virusul SARS-COV 2 suspenda in continuare cursurile scolare de la clase din scoli din judetul Iasi. Directia de Sanatate Publica...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp