17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Tinerii din parohia romano-catolica Pascani vor depune adeziunea la Actiunea Catolica

Duminica, 16 decembrie 2012, comunitatea romano-catolica din Pascani, va avea parte de 2 evenimente deosebite. La liturghiile de dimineata, de la orele 9 si 11, un grup de tineri vor depunde adeziunea la Actiunea Catolica.

La începutul fiecărui an liturgic, membrii Acţiunii Catolice, depun sau reînnoiesc adeziunea lor în slujirea Bisericii locale. Este un moment aparte prin care se conştientizează valoarea apostolatului laicilor, care aleg ieşirea din anonimat şi doresc să părăsească angajarea ocazională.

Actiunea Catolica este o asociatie care se ocupa cu formarea spirituală a membrilor, disciplina şi eficienţa lor, perfecta coordonare a tuturor formelor organizate; scopurile externe se referă mai ales la activităţile cu caracter social şi caritativ. Între aceste două tipuri de scopuri există o legătură inseparabilă: membri acţiunii catolice trebuie să se intuiască mai întâi pentru ca apoi să poată instrui.

Acţiunea catolică mai are şi nişte scopuri particulare cum ar fi: colaborarea la viaţa religioasă, răspândirea culturii creştine, apărarea drepturilor şi libertăţii Bisericii, implicarea în domeniul educaţional, soluţionarea creştină a problemelor sociale, precum şi implementarea unui stil de viaţă creştin în cadrul realităţii civile.

Parintii incurajeaza copiii sa participe la actiunile organizate de aceasta asociatie, pentru beneficiile pe care aceasta le ofera tinerilor din punct de vedere spiritual si moral.

 

Alte articole