More

  Tinerii din parohia romano-catolica Pascani vor depune adeziunea la Actiunea Catolica

  Array

  Duminica, 16 decembrie 2012, comunitatea romano-catolica din Pascani, va avea parte de 2 evenimente deosebite. La liturghiile de dimineata, de la orele 9 si 11, un grup de tineri vor depunde adeziunea la Actiunea Catolica.

  La începutul fiecărui an liturgic, membrii Acţiunii Catolice, depun sau reînnoiesc adeziunea lor în slujirea Bisericii locale. Este un moment aparte prin care se conştientizează valoarea apostolatului laicilor, care aleg ieşirea din anonimat şi doresc să părăsească angajarea ocazională.

  Actiunea Catolica este o asociatie care se ocupa cu formarea spirituală a membrilor, disciplina şi eficienţa lor, perfecta coordonare a tuturor formelor organizate; scopurile externe se referă mai ales la activităţile cu caracter social şi caritativ. Între aceste două tipuri de scopuri există o legătură inseparabilă: membri acţiunii catolice trebuie să se intuiască mai întâi pentru ca apoi să poată instrui.

  Acţiunea catolică mai are şi nişte scopuri particulare cum ar fi: colaborarea la viaţa religioasă, răspândirea culturii creştine, apărarea drepturilor şi libertăţii Bisericii, implicarea în domeniul educaţional, soluţionarea creştină a problemelor sociale, precum şi implementarea unui stil de viaţă creştin în cadrul realităţii civile.

  Parintii incurajeaza copiii sa participe la actiunile organizate de aceasta asociatie, pentru beneficiile pe care aceasta le ofera tinerilor din punct de vedere spiritual si moral.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DEPUTAT PETRU MOVILA – CANDIDAT PMP LA CAMERA DEPUTATILOR (P)

  Ca membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, sănătatea este o prioritate pentru mine. Cele mai multe proiecte de lege sunt venite de...

  Maricel Popa, președintele PSD Iași: 1 milion de familii vor beneficia de racordare gratuită la rețeaua de gaze! (P)

  Reducerea diferențelor dintre sat și oraș impune asigurarea și în mediul rural a întregului confort disponibil în cel urban. Iar acest lucru nu înseamnă...

  Dorina Isopescu (PMP Iași): Primăria nu a făcut nimic pentru locuitorii din Tătărași (P)

  Prof.univ. Dorina Isopescu, candidata Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Iași, a vizitat zona Tătăraşi – Dispecer, pentru a afla de la oameni problemele cu...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI