15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Tinerii din parohia romano-catolica Pascani vor depune adeziunea la Actiunea Catolica

Duminica, 16 decembrie 2012, comunitatea romano-catolica din Pascani, va avea parte de 2 evenimente deosebite. La liturghiile de dimineata, de la orele 9 si 11, un grup de tineri vor depunde adeziunea la Actiunea Catolica.

La începutul fiecărui an liturgic, membrii Acţiunii Catolice, depun sau reînnoiesc adeziunea lor în slujirea Bisericii locale. Este un moment aparte prin care se conştientizează valoarea apostolatului laicilor, care aleg ieşirea din anonimat şi doresc să părăsească angajarea ocazională.

Actiunea Catolica este o asociatie care se ocupa cu formarea spirituală a membrilor, disciplina şi eficienţa lor, perfecta coordonare a tuturor formelor organizate; scopurile externe se referă mai ales la activităţile cu caracter social şi caritativ. Între aceste două tipuri de scopuri există o legătură inseparabilă: membri acţiunii catolice trebuie să se intuiască mai întâi pentru ca apoi să poată instrui.

Acţiunea catolică mai are şi nişte scopuri particulare cum ar fi: colaborarea la viaţa religioasă, răspândirea culturii creştine, apărarea drepturilor şi libertăţii Bisericii, implicarea în domeniul educaţional, soluţionarea creştină a problemelor sociale, precum şi implementarea unui stil de viaţă creştin în cadrul realităţii civile.

Parintii incurajeaza copiii sa participe la actiunile organizate de aceasta asociatie, pentru beneficiile pe care aceasta le ofera tinerilor din punct de vedere spiritual si moral.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI