More

  Tinerii cu facultate si batranii, someri, refuza recalificarea VIDEO

  Array

  Unii someri pascaneni refuza reconversia profesionala. Tinerii cu facultate nu vor sa faca cursuri de recalificare dupa ce mai multi ani au invatat o alta meserie. Nici persoanele de varsta a doua nu au disponibilitatea sa invete lucruri noi din alte domenii, fata de cel in care au lucrat zeci de ani.

  Chiar daca nu isi gasesc un loc de munca in domeniul in care au terminat o facultate sau un liceu, multi dintre tinerii someri nu vor sa faca un curs de recalificare, chiar daca sunt gratuite. Ionela a terminat Facultatea de Economie si mai are o specializare de asistent generalist. Deoarece are doua scoli absolvite, crede ca un curs nu o va ajuta sa isi gaseasca de munca.

  Nici cei de varsta a doua nu mai au disponibilitatea de a invata. Domnul Mihai are 54 ani iar in ultimii 30 a lucrat ca macelar. Considera ca a invata o alta meserie nu este un solutie pentru el.

  Sunt insa si categorii de persoane care trebuie sa faca un curs de recalificare obligatoriu. In aceasta situatie sunt tinerii care au terminat un liceu teoretic si nu au nici o specializare.
  Cursurile sunt gratuite dureaza circa trei luni, iar in luna martie se organizeaza pentru lucrator in comert, cresterea animalelor si structuri pentru constructii.

  Mentionam ca de curand s-au terminat doua cursuri, facute la Pascani si Siretel, ca lucrator in comert si in cultura plantelor, la care au luat parte zeci de someri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Inventarierea locurilor de veci, amanata. Mortii sunt ingropati in alte cimitire

  Primaria Pascani amana din motive greu de inteles inventariarea locurilor de vechi din cimitirul municipal. Actiunea a fost demarata anul trecut, cu infiintarea unei...

  Crucea Rosie, solicitare catre consilieri, pentru cursuri si o banca de alimente

  Filiala ieseana a Societatii Nationale de Cruce Rosie intentioneaza sa isi extinda activitatea Pascani. In acest sens a depus o solicitare la Primaria Pascani...

  Pompierii ieşeni fac un apel către toţi cetăţenii să manifeste maximă prudenţă în utilizarea sistemelor de încălzire şi a coşurilor de fum

  C.P. Debutul sezonului rece a marcat o creștere semnificativă a numărului de victime şi a pagubelor materiale în incendii la locuințe și gospodării ale...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI