Elevii pascaneni demonstreaza, concurs dupa concurs, cat de talentati si priceputi sunt. Trei adolescente de la liceele din municipiu au obtinut in acest week-end, premii importante la un festival international de muzica francofona „Chants, sons, sur scène”, ce a avut loc la Iasi. La categoria 18-25 de ani, primul loc a fost castigat de Melania Ioana Armeniea, de la Colegiul Mihail Sadoveanu, coordonata de profesoara Anca Aparaschivei.

Doua eleve de la Liceul Teoretic Miron Costin din Pascani au reusit si ele sa se faca remarcate de juriu si sa transmita emotie. Costan Bianca a obtinut premiul al treilea, pentru 16-17 ani, iar Mara Ioana Costan, mentiune pentru 13-15 ani. Prima a fost coordonata de profesoara Elena Dascalita si cea de-a doua de Gabriela Hritcu Mesenschi.

Finala festivalului va avea loc in perioada urmatoare la Baia-Mare.

Si nu sunt singurele rezultate remarcabile de la Liceul Miron Costin din Pascani. Elevul, Vladut Gheghi, din clasa a VI-a, a obtinut mentiune la faza nationala a concursului „Made for Europe”, ce a avut loc in perioada 11-14 aprilie, la Constanta.

Impreuna cu profesoara coordonatoare, Emilia Cosnita, au promovat si valorizat experienta acumulata in derularea proiectelor de cooperare europeana.

De precizat este faptul ca in aceasta competitie au venit elevi din toata tara.

Slider
loading...