13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Alți doi tineri pășcăneni surprinși în timp ce se drogau. În centrul orașului, în timpul zilei

Alți doi tineri pășcăneni surprinși în timp ce se drogau. În centrul orașului, în timpul zilei

Din ce în ce mai multe cazuri ajung în atenția presei cu privire la adolescenții care se lasă duși de val trăgând din pungă, prenadez, deoarece, spune ei ca, le induc o stare de mai bine. Un alt caz a fost reclamat la Poliție, iar oamenii legi au luat măsuri. Psihologii spun că în primul rând familia trebuie să fie foarte atentă la comportamentul copiilor.

Polițiștii au fost sesizați de către cetățeni să intervină în timp ce doi tineri, cu vârste de 19 și 21 ani au fost surprinși în timp ce inhalau prenadez. Incidentul s-a petrecut în plină zi, în apropierea sediului Primăriei Pașcani, în ziua de 7 martie, în jurul orei 12:00. Pentru gestul lor, tinerii au fost amendați cu 200 de lei.

“Numiții M. I. A. de 21 de ani și M. I. B. de 19 ani au fost depistați de agenții Poliției Locale, pe strada Ștefan cel Mare, în vecinătatea Primăriei, înhalând substanțe halucinogene, respectiv prenadez, prin fapta lor producând indignarea cetățenilor.” ne-a declarat Vasile Avasiloaiei, șeful Poliției Locale Pașcani.

Șeful Poliței Locale Pașcani, Vasile Avasiloaei atrage atenția că este foarte periculos inhalarea acestor substanțe și poate duce la probleme grave de sănătate.

Discuții pe această tema au avut loc și în cadrul emisiunii “Pulsul zilei”, moderată de Cătălin Cojocaru unde invitat a fost primarul Pașcaniului, Dumitru Pantazi. La propunerea realizatorului, edilul va aloca fonduri pentru înființarea unui proiect de informare și consiliere în rândul adolescenților și tinerilor, privind consumul de droguri.

Specialiștii spun că părinții trebuie să fie foarte atenți la comportamentul adolescenților și cel mai important este să comunice cu ei. Centrul Antidrog din Iași pune la dispoziție un număr de telefon gratuit  – 0232 217 999 – unde dotritorii pot suna pentru sprijin și consiliere. Informațiile centralizate sunt confidențiale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI