11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Tineri pășcăneni fruntași la competiții naționale de dezbateri

Satisfacții deosebite ale tinerilor membri ai clubului de dezbateri din Pașcani.
Membrii clubului de dezbateri ”Narnia Logic” a participat recent la o competiție națională importantă. 12 tineri ambițioși de la școlile din Pașcani s-au remarcat prin arta oratoriei și au răspuns cu argumente clare unor probleme generale ale oamenilor de pretutindeni.

Tinerii din Pașcani au fost organizați în 2 echipe, fiind coordonați de Daniela Orășanu, profesor la Colegiul Tehnic C.F. ”Unirea” din Pașcani, care a avut și calitatea de arbitru în această competiție națională, conform pregătirii sale în domeniu.
Concursul național , ”Saint George City of Debate 9”, este cea mai mare competiţie de dezbateri academice pentru liceeni din Europa, și a avut loc la Sfântu Gheorghe, la sfârșitul săptămânii trecute.

Este vorba despre Cîtiea Bianca, Cășăriu Claudia, Costea Eduard, Plaiu Vlad de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”, Cosmina Covrig, eleva la Colegiul C.F. ”Unirea” și încă un elev din București.

Temele susținute de tinerii noștri în cadrul competiției au avut interes general și au implicat multe cunoștințe din domenii diferite, inclusiv, politică , economie, filosofie, așadar participanții au avut nevoie de o pregătire temeinică.
Clubul de dezbateri ”Narnia Logic” din Pașcani, are planuri mari și multe activități programate în viitorul apropiat.

Tinerii de aici vor să își lărgească orizontul și să primească noi membri în club, indiferent de școala sau localitatea din care fac parte.
Elevii pășcăneni se pricep la dezbateri mai bine decât adulții și asta o spun rezultatele și atitudinea lor. La dezbaterile organizate de ei, oamenii nu sunt judecați, ideile sunt analizate și susținute cu argumente clare, ironia, jignirile, cearta și atitudininile lipsite de control nu sunt permise.
Aceste activități urmăresc dezvoltarea spiritului critic și civic în rândul tinerilor în special, cultivând valori precum empatia, toleranța, respectul. Activitățile îi ajută pe participanți să aibă mai multe cunoștințe din domenii diferite, să se implice, să devină responsabili.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow