More

  Tineri din 8 țări în vizită la Târgu Frumos

  Array

  Evenimente deosebite organizate de Asociaţia Super Tineri din Târgu Frumos în luna august. Printre activităţi s-a aflat şi o mobilitate prin care 35 tineri din 8 ţări au avut ocazia să cunoască satul românesc tradiţional în cadrul proiectului internaţional “Grow your NGO” (creşte-ţi ONG-ul).

  Unul dintre satele vizitate de tineri este Bălţaţi. În această localitate, participanţii la proiect au încercat să identifice nevoile, dar şi beneficiile comunităţii, au făcut poze şi au discutat cu sătenii. Nu au lipsit nici activităţile artistice, voluntarii decorând Căminul Cultural cu desene menite să atragă vizitatorii.

  Tot la capitolul cunoaşterea satului românesc, tinerii au avut ocazia de o petrece o zi în curtea gospodarilor printre animalele din bătătură, au mers pe câmp să vadă recolta şi au vizitat biserica şi stâna din sat.

  La finalul activităţilor, vizitatorii s-au arătat impresionaţi de ospitalitatea locuitorilor şi peisajele rurale. Aceştia consideră că satul românesc ar trebui să-şi păstreze autenticitatea şi să dezvolte servicii agroturistice prin care să atragă turiştii.

  Activităţi similare au avut loc în Miclăușeni, Cucuteni şi Iaşi. Reamintim că marţi, 23 august voluntarii de la Asociaţia Asirys au organizat pe Esplanada oraşului Târgu Frumos activităţi sportive, cursuri de limbi străine, facepainting, ateliere de modelaj în lut şi de pictură.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI