15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

”Tineri antreprenori” la Colegiul Sadoveanu

- Advertisement -

Activitate interesantă despre antreprenoriat azi la Colegiul Sadoveanu. Elevii de liceu au aflat mai multe despre secretele afacerilor de succes din Pașcani de la 3 oameni de afaceri: Carmen Isachi, Georgiana Peruc și Marius Pintilie.

Astăzi la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, începând cu orele 13.30 a avut loc o activitate cu ocazia Săptămânii Mondiale a Antreprenoriatului, organizată de Consiliul Școlar al Elevilor. Invitații aleși de consiliu au fost 3 antreprenori din oraș, care au vorbit elevilor despre afacerea lor , despre experiența care i-a propulsat în acest mediu, dar și despre principiile care trebuie respectate pentru bunul mers al oricărei afaceri, așa cum a indicat și Georgiana Peruc, director de marketing la Kosarom S.A. Pașcani.

Marius Pintilie, directorul general și patronul firmei Lorimer nu a fost pentru prima dată invitat la Colegiul Sadoveanu, motiv pentru care a ținut să explice tinerilor că dincolo de avantajele financiare ale conducerii unei afaceri, ei trebuie în viață să ăși urmeze pasiunile, iar pentru domeniul ales trebuie să existe o motivație solidă, convingerea că poți face față, dar și veleități înnăscute de lider.

Carmen Isachi, de profesie inginer, a ajuns să conducă alături de soțul său o afacere de familie în domeniul tâmplăriei de aluminiu și a povestit tinerilor pas cu pas, evoluția firmei, dar și momentele mai dificile, care au existat de-a lungul timpului. Ea i-a sfătuit pe tineri să fie corecți să responsabili, să nu facă rabat la calitate dacă ăși doresc să reușească în mediul de afaceri.

Elevii prezenți au adresat invitaților întrebări interesante pentru a afla mai multe informații despre calitățile unui bun antreprenor, despre provocările întâmpinate sau despre alegerea domeniului potrivit în deschiderea unei afaceri.

Precizăm că această activitatea organizată de Consiliul Elevilor de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” a adus de această dată elevilor participanți cadouri constând în rechizite, oferite de S.C.Kosarom SA Pașcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow