8.5 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Tineri amendați în parcurile de joacă

Parcurile de joacă pentru copii din Pașcani, proaspăt amenajate, au devenit punct de atracție pentru infractori. Polițiștii locali au prins săptămâna trecută câțiva tineri care fie consumau băuturi alcoolice, fie foloseau mobilierul de joacă, nerespectând prevederile afișate pentru folosirea acestor spații publice, motiv pentru care aceștia au fost amendați.

Săptămâna trecută, în cadrul verificărilor de rutină, polițiștii locali din Pașcani au dat câteva amenzi tinerilor care foloseau în mod impropiu spațiile de joacă pentru copii, încălcând legile. Astfel pe 12 noiembrie ei au amendat cu 100 de lei, conform legii 61, un bărbat de 28 de ani, care consuma băuturi alcoolice în parcul din spatele blocului Moldova, recent amenajat de primăria din localitate.

În aceeași zi au fost depistate și 2 tinere de 16, respectiv 17 ani în zona spațiului destinat copiilor din Parcul Municipal în timp ce foloseau aparatele de joacă fără a respecta limita de vârstă afișată pe acestea. Amândouă au fost amendate cu câte 150 de lei fiecare, fiind atenționate că trebuie să respecte toate regulamentele afișate pentru aceste spații cu caracter public.

Deasemenea conform hotărârii Consiliului Local care reglementează buna funcționare a acestor spații publice, cetățenii trebuie să respecte prevederile afișate cu privire la program, să păstreze curățenia, să nu mute obiectele de mobilier din parcuri, să nu consume băuturi alcoolice în aceste spații, iar accesul cu animale sau biciclete este interzis pentru a nu se produce accidente sau a pune în pericol siguranța copiilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow