More

  Ţiganii au sărutat mâna judecătorului. Întâlnire de taină la “Coroana” din Paşcani

  Array

  Fostul preşedinte al Judecătoriei Paşcani şi un rom al familiei Nunucă au fost arestaţi la domiciliu în dosarul în care DIICOT investighează “cumpărarea” unei soluţii în instanţă pentru bani, vin şi curcani. Alte trei persoane vor fi cercetate sub control judiciar.Potrivit propunerii de arestare preventivă, judecătorul Dan Anton s-a întâlnit cu doi dintre romii cercetaţi în acest dosar, într-un restaurant din Paşcani. La aceeaşi întâlnire a participat şi fostul preşedinte al Judecătoriei Paşcani, Viorel Maftei. După întâlnire, unul dintre romi i-a sărutat mâna lui Viorel Maftei, în semn de mulţumire pentru aranjamentul său.
  Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au respins, duminică noaptea, propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi în dosarul “Curcanul”. Procurorii reţinuseră anterior cinci persoane, acuzate că au aderat la un grup infracţional al cărui scop a fost “cumpărarea” unei sentinţe judecătoreşti la Curtea de Apel Iaşi.

  În acest dosar, în stare de libertate, este cercetat şi judecătorul Dan Anton, unul dintre cei mai vechi şi controversaţi din urbe. După judecarea propunerii de arestare preventivă, anchetatorii au decis ca fostul preşedinte al Judecătoriei Paşcani, Viorel Maftei, să fie cercetat din arest la domiciliu pentru trafic de influenţă, complicitate la luare de mită şi constituire a unui grup infracţional. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul lui Dafin Nunucă, acuzat de dare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat. În total, zece persoane sunt cercetate în acest mega-dosar de corupţie.
  Bani, vin şi curcani mită

  Potrivit propunerii de arestare preventivă a DIICOT, după ce romii Constantin şi Elena Nunucă au fost condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare, fiul lor, Constantin-Dafin, a iniţiat, în ianuarie 2015, un grup infracţional în scopul obţinerii unor condiţii preferenţiale în puşcărie, dar şi pentru eliberarea acestora. În ceea ce priveşte eliberarea, procurorii spun că, după înregistrarea contestaţiei în anulare a familiei Nunucă, Ionuţ Jugureanu, Florin Pavăl (poliţist), dar şi membrii familiei Nunucă, “au iniţiat demersurile pentru identificarea unor persoane prin intermediul cărora ar putea influenţa decizia judecătorului Anton Dan în dosarul cu numărul 45/45/2015”, se arată în propunere.
  Continuare pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la suspendarea activitatii nr 6911/31.01.2018, al GURALIUC T. LIVIU PFA, F22/1274/2005, CUI 19517521. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI