16 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Tichetele de vacanţă vor fi electronice. Se vor da până la data de 1 iulie

Persoanele care îşi vând voucherul pot fi amendate cu până la 14 salarii minime brute. Toate acestea sunt prevăzute într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Voucherele de vacanţă vor fi acordate, de la 1 iulie 2017, pe suport electronic, vor fi nominale, iar persoanele care îşi vând tichetul altora sunt pasibile de amenzi ce pot echivala cu până la 14 salarii minime brute, se arată în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind acordarea tichetelor de vacanţă, postat în consultare publică pe site-ul Ministerului Turismului.

Proiectul de act normativ prevede totodată că impactul bugetar anual determinat de acordarea acestor tichete este de estimat la 1,73 miliarde lei, calculat la valoarea unui salariu minim brut pe economie, de 1.450 de lei.
Prin Programul de Guvernare 2017-2020, Guvernul României s-a angajat că „toţi salariaţii din sistemul public vor beneficia anual, începând cu (…) 2017, de un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim brut din acel an“.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole