-0.9 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

De la 1 ianurie 2023, copiii care fac sport vor primi bani de la Gyvern. Inițiativa este binevenită, dar suma este complet insuficientă. 150 de lei pe lună sunt bani de șosete pentru un copil care face scrimă, spun specialiștii.

Legea tichetelor pentru sportivi a fost promulgată de Președintele Klaus Iohannis, însă primii bani vor fi încasați abia la anul, în ianuarie. Copiii și juniorii legitimați la cluburile sportive care participă la competiții naționale și internaționale vor avea dreptul la un singur tichet pe lună, adica 150 de lei.

Ajutorul este binevenit, însă insuficient, spun părinții. Sportul de performanță este extrem de costisitor. Numai echipamentele și consumabilele pot să coste de 20 de ori mai mult decât tichetul de la Guvern.

2022 a fost un an greu pentru portofele tuturor românilor. Inflația se simte cu atât mai mult în sportul de performanță. În anumite cazuri, consumabilele și ședințele de recuperare sunt și cu 50% mai scumpe. Cu banii din tichetele pentru sportivi, un copil nici măcar nu se apropie de echipamentele de care ar avea nevoie ca să se apuce de scrimă.

Cei care știu ce înseamnă sacrificiile financiare pentru a concura la nivel înalt consideră că tichetele ar trebui să aibă valoare diferită în funcție de sportiv. Guvernul n-a vrut, inițial, să susțină proiectul de lege pentru tichetele de sportiv. În final, s-a angajat să aloce, anual, peste 300 de milioane de lei, din bugetul Ministerului Tineretului și Sportului.

Sursa Focus

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow