15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

Tg Frumos: Un profesor nevăzător va primi un câine ghid

- Advertisement -

Un profesor nevăzător care preda la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos va primi un câine însoţitor ce îl va ajuta foarte mult să se descurce pe străzile din oraş. O parte din banii pentru dresajul patrupetului sunt oferiţi de administraţia locală. Cadru didactic va primi însoţitorul spre jumătatea anului viitor, după ce va fi dresat şi antrenat special.

Administraţia locală din Târgu Frumos a decis să sprijine financiar un profesor nevăzător pentru a avea un câine însoţitor, să-l ajute să traverseze strada în siguranţă, să urce şi să coboare scările. Astfel, cadrul didactic Oana Marian, profesor de peste zece ani la Şcoala Specială „Moldova” din localitate va primi câinele ghid, în luna aprilie anul viitor, după ce va fi dresat la un centru specializat.

Ajutorul financiar din partea Consiliului Local Târgu Frumos este de 2.000 lei, dar în acest an au mai avut loc activităţi artistice şi sportive, iar banii strânşi au fost donaţi tinerei profesoare.

În zona Moldovei o singură persoană are câine special antrenat şi dresat pentru nevăzători. Este vorba despre Petrică, un tânăr în vârstă de 35 ani, din Paşcani care a primit-o pe Maia, la începutul acestui an, ca donaţie, printr-o fundaţie din Satu Mare.

Menţionăm că legea permite nevăzătorilor care au câine ghid să între cu el în orice instituţie publică sau să circule cu mijloacele de transport în comun.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow