3.3 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

TG. FRUMOS: Politistii in actiune au vizat tigaretele de contrabanda si faptele antisociale

In cursul zilei de ieri, 7 noiembrie 2013, politistii din orasul Targu Frmos au avut mai multe actiuni pe raza localitatii si a comunelor limitrofe.

Vezi rezultatele acestor actiuni in comunicatul de presa de mai jos:

 

DEPISTAŢI ÎN TIMP CE TRANZACŢIONAU ŢIGARETE DE CONTRABANDĂ

La data de 07.11.2013, între orele 08:00-11.30, poli ţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos şi Secţiei nr.7 Poliţiei Rurală Târgu Frumos, au acţionat pe raza oraşului şi comunelor limitrofe, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, precum şi pentru sancţionarea actelor de comerţ illicit, ocazie cu care au fost obţinute următoarele rezultate:
-zone de acţiune – 3;
-persoane legitimate – 41;
-persoane conduse la sediul poliţiei – 4;
-autovehicule controlate – 15;
-agenţi economici verificaţi – 4;
-contravenţii constatate – 18;
-valoarea sancţiunilor aplicate – 22.120 lei;
-permise de conducere reţinute – 1;
-bunuri ridicate în vederea confiscării – 6000 de ţigarete, 1 mc material lemons, suma de 2950 lei;
-infracţiuni constatate – 1;

Exemple:

A fost depistat pe DE 58, pe raza localităţii Balş, conducătorul unei autoutilitare, U. Constantin, din comuna Baia, jud. Suceava, în timp ce transporta material lemnos, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că nu deţinea documente justificative pentru cantitatea de 1mc de material lemons. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 de lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos.

A fost depistat pe str. Tudor Vladimirescu din oraşul Târgu Frumos conducătorul unui auto, H. Petru, de 30 de ani, din comuna Balş, jud. Iaşi, în timp ce a depăşit coloana de autovehicule oprită la un semafor. Şoferul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

Au fost depistaţi pe strada Unirii din Târgu Frumos, P. Adrian, de 29 de ani, din Târgu Frumos şi P. Maricel, de 44 de ani, din comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, în timp ce tranzacţionau cantitatea de 6000 de ţ igarete, susceptibile a proveni din contrabandă, contra sumei de 2950 lei, primul în calitate de vânzător, iar al doilea în calitate de cumpărător.
Pe numele bărbaţilor au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, fiind dispusă ridicarea în vederea confiscării a sumei de bani şi ţigaretelor.

PREVENIREA FAPTELOR ANTISOCIALE – O PRIORITATE A POLIŢIEI IEŞENE

La data de 07.11.2013, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au acţionat în zona unităţilor şcolare, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente a 4 unităţi de învăţământ, fiind desfăşurate următoarele activităţi:

– a fost verificat modul în care se asigură paza unităţilor şcolare şi accesul în incinta unităţilor de învăţământ, în acest sens fiind instruit personalul de pază:
– au fost întreprinse 2 întâlniri cu personalul unităţilor de învăţământ;
– au fost controlate 5 unităţi de alimentaţie publică;
– au fost legitimate 6 persoane, fiind depistaţi 2 elevi absentând de la orele de curs;

Poliţiştii de proximitate s-au deplasat la Şcoala Gimnazială Ion Creangă, ocazie cu care au desfăşurat activităţi preventive, unde au participat un număr de 101 elevi.
·

La data de 07.11.2013, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au susţinut două activităţi educativ-preventive împreună cu reprezentanţii Colegiului Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi, ocazie cu care s-au prezentat elevilor noţiunile de contravenţie şi infracţiune, diferenţele între acestea, exemple în care au fost implicaţi elevii şi urmările săvârşirii acestui gen de fapte, precum şi concluzii cu privire modul în care se poate implica fiecare elev pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte.

·

La data de 07.11.2013, între orele 12.00 – 14.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie , în colaborare cu C.A.P.C., au organi z at o acţiune, având ca scop descurajarea actelor de absenteism în rândul elevilor, determinarea lucrătorilor unităţilor de alimentaţie publică să respecte legislaţia în vigoare, cu accent pe comercializarea către minori de băuturi alcoolice şi produse din tutun şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu precădere a actelor de violenţă.
Cu această ocazie au fost obţinute următoarele rezultate:
– Zone de acţiune = 2;
– Unităţi de învăţământ unde s-a acţionat = 4 ;
– Unităţi de alimentaţie publică controlate = 12;
– Persoane legitimate = 31;
– Elevi depistaţi absentând de la orele de curs = 3;

Au fost desfăşurate 2 activităţi preventive, la care au participat 116 elevi şi 8 cadre didactice.

În incinta unităţilor de alimentaţie publică verificate nu au fost identificaţi minori consumând băuturi alcoolice. Poliţiştii au instruit angajaţii sau administratorii acestora cu privirea la servirea cu băuturi alcoolice a minorilor şi sancţiunile prevăzute de lege pentru aceasta.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow