-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Teste obligatorii de saptamana viitoare in scoli, inclusiv pentru elevii si profesorii care au certificat verde!

Incepand de saptamana viitoare elevii se vor reintoarce in banci. Insa nu oricum, ci cu reguli stricte pentru evitarea imbolnavilor, testarea devenind obligatorie.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpaenu, a declarat luni ca testele pe baza de saliva vor ajunge in scoli incepand de saptamana viitoare.

Potrivit ministrului, numarul testelor comandate va fi suficient pentru tesarea elevilor si profesorilor de doua ori pe saptamana.

„Am avut o discutie cu reprezentantii ONAC, iar procedura de achizitie este in curs de finalizare. Saptamana viitoare am primit garantii ca vor fi livrate in scoli, prin intermediul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe baza repartitiei in functie de numarul de beneficiari, repartitie pe care Ministerul Educatiei a transmis-o catre DSU”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Calculul cu privire la numarul dozelor care au facut obiectul procedurii de achizitie a fost facut de DSU pentru o testare de doua ori pe saptamana a tuturor elevilor, prescolarilor si angajatilor din invatamant, indiferent daca sunt vaccinati sau nu impotriva Covid-19, a mai precizat ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei a vorbit si despre rata de vaccinare din randul profesorilor si al elevilor eligibili. Acesta a mai declarat ca se ia in calcul afisarea ratei de vaccinare pe siteurile institutiilor.

„Avem situatii imbucuratoare, multe situatii in care rata de vaccinare este de peste 90%. De asemenea, la nivelul fiecarei scoli va fi afisata pe site-ul propriu rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR. Am facut, de asemenea, publica rata de vaccinare in Ministerul Educatiei, care este, recunosc, sub asteptari, de 66%. Sunt 292 de angajati vaccinati dintr-un total de 444. S-ar putea ca acest factor sa fie luat in considerare atunci cand se va stabili posibilitatea de functionare a scolii cu prezenta fizica, dincolo de alti factori, dar asta va face obiectul unor discutii impreuna cu autoritatile sanitare”, a mai spus Sorin Cimpeanu.

„Cat despre vaccinarea in randul elevilor, ministrul a declarat ca, potrivit ultimelor date s-au vaccinat 303.000 de elevi, dintre care 80.000 cu varste intre 12 si 15 ani si 223.000, cu varsta de peste 16 ani. Asta inseamna peste 25% din numarul de elevi eligibili pentru vaccinare. Este un progres important, chiar daca mai mic decat ni-l dorim cu totii, dar este un element care contribuie la siguranta sanitara in scoli”, a mai precuizat ministrul Educatiei, potrivit sursei citate

sursa stirea de iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow