3.6 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Testare gratuită pentru pacienții care suferă de boli hepatice cronice

Testare gratuită pentru pacienții care suferă de boli hepatice cronice care apar după infecții virale cu virusul hepatitei B, D și C.

În cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene se oferă servicii de depistare, diagnostic și direcționare către tratament, care se adresează mai ales unor categorii de persoane. Ne referim aici la cei din medii defavorizate, șomeri, persoane din mediul rural sau la cei care suferă de dependență de alcool sau droguri.

La Pașcani, persoanele care se încadrează într-un dintre aceste categorii vulnerabile se pot prezenta cu buletinul la cabintele doctorilor Marina Iacomi și Camelia Răcilă.

Procedura medicală este una simplă și constă în efectuarea a două teste de sânge, iar rezultatul poate fi aflat în cel mult 10 minute.

Dacă pacientul este depistat pozitiv, în termen de două-trei săptămâni el este contact telefonic în vederea efectuării unei programări pentru investigații medicale suplimentare la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iaşi, acolo unde se va diagnostica stadiului bolii și dacă este necesară începerea unui tratament.

Până acum la cabinetul de familie al doctorului Camelia Răcilă au fost testați 200 de pacienți.

Pentru a preveni infectia cu virsul hepatic, doctorul Camelia Răcilă recomanda vacinarea nou-nascutilor cu cele trei doze recomandate, pastrarea regulilor de igiena si acordarea unei atentii deosebite locului in care alegem sa facem piercieng-uri sau tatuaje, deoarece virusul se  transmite prin contact cu sangele sau alte fluide corporale ale persoanei infectate.

Programul cunoscut sub denumirea LIVE(RO) 2 – EST” a fost implementat incepand cu luna august a anului 2020, iar cei care doresc sa se testeze in continuare o mai pot face pana pe data de 29. 12. 2023.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

Spectacol în luna decembrie, la Clubul Copiilor

În luna decembrie, micuții de la Clubul Copiilor se pregătesc să îl aștepte pe Moș Crăciun, și...

Comuna Mircești a rămas fără iluminat public

Iluminatul public din comuna Mircești a fost întrerupt începând cu data de 23 noiembrie a.c., după ce...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI