8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Termene limită pentru contribuabili

CAS, CASS şi o parte din impozitul pe venit trebuie achitate la Fisc până la data de 25 septembrie. Unul dintre cele mai importante formulare ce trebuie depuse la Fisc luna aceasta este decontul de TVA.
Data de 25 septembrie reprezintă unul dintre cele mai importante termene limită pentru contribuabilii ieşeni. Aceştia trebuie să depună la Finanţe atât o serie de documente contabile, dar şi să plătească o parte din impozitul pe venit. „Persoanele fizice autorizate organizate ca întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, PFA, care realizează venituri din activităţi independente, precum şi din profesii libere, şi cei care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor, indiferent dacă sunt impuşi în sistem real sau la normă de venit au obligaţia să efectueze plăţi anticipate în contul impozitului pe venit aferent trimestrului III din 2013”, a explicat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.
De asemenea, contribuabilii care desfăşoară activităţi independente sau profesii libere vor plăti la unitatea fiscală de domiciliu al contribuabilului contribuţia de asigurări sociale (CAS) în cotă de 31,3% şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS) în cotă de 5,5% reprezentând plăţile anticipate aferente trimestrului III 2013.
Şapte formulare trebuie completate de ieşeni
Tot până pe data de 25 septembrie contribuabilii ieşeni trebuie să mai depună la sediul Fiscului o serie de formulare fiscale. Primul dintre acestea este formularul 097 – notificarea privind aplicarea sau încetarea aplicării taxei pe valoare adăugată la încasare. Acesta trebuie completat de către persoanele impozabile care au depăşit cifra de afaceri de 2,25 milioane de lei în luna august. De asemenea, mai trebuie depus până pe 25 septembrie formularul 100 – declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat. Veniturile obţinute sub formă de salarii în străinătate trebuie, de asemenea, declarate la Fisc. Acest lucru se poate realiza prin completarea formularului 224.
Pentru companii, unul dintre cele mai importante acte ce trebuie depuse la Finanţe este decontul de taxă pe valoare adăugată, sau formularul 300. Formularele 390 şi 394 trebuie, la rândul lor, completate şi depuse în acelaşi termen, cele două acte fiscale vizând declaraţia recapitulativă privind livrările, achiziţiile sau prestările intracomunitare, respectiv cele realizate pe teritoriul naţional.
Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, cu termen lunar pentru obligaţiile aferente lunii august 2013, formular 112 este actul unic ce atestă activitatea salariaţilor.

Sursa Evenimentul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow