26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Terenurile din Aerodrom, demersuri pentru vânzare

Ultimele știri

Veşti bune pentru păşcănenii care au locuinţe în cartierul Aerodrom, construite pe terenuri concesionate de la Primărie. În şedinţa de astăzi a legislativului local a fost aprobată trecerea acestor terenuri din domeniul public în cel privat al municipiului pentru ca, mai apoi, să poată fi cumpărate de cei care le deţin. Proiectul a fost iniţiat de primarul municipiului, Dumitru Pantazi, la propunerea Comisiei de inventariere a terenurilor concesionate şi a fost votat de toţi consilierii locali.
Edilul municipiului spune ca demersurile pentru că locuitorii din Aerodrom să obţină şi proprietatea terenului nu se opresc aici. Pentru a putea fi vândute, loturile date spre concesiune trebuiau, mai întâi, transferate din domeniul public în cel privat al municipiului. Urmează realizarea cărţilor funciare apoi derularea procedurilor de evaluare şi vânzare, celor care vor face o astfel de solicitare. Primarul Dumitru Pantazi a anunţat că va iniţia un nou proiect de hotărâre în acest sens.

Consilierii din opoziţie au apreciat acest demers. Şi ei au anunţat că vor iniţia un proiect de hotărâre pentru vânzarea terenurilor din cartierul Aerodrom, transferatei din domeniul public în cel privat al municipiului.
Anunţul liberalilor este considerat de edil o simplă speculaţie politică. Asta deoarece aceste demersuri au fost iniţiate deja şi sunt în derulare, susţine primarul Dumitru Pantazi.

Conform raportului prezentat de comisie în cartierul Aerodrom au fost inventariate 68 de loturi de teren pentru care au fost încheiate 98 contracte de concesiune şi alte două loturi rămase în urma sistematizării străzilor Calea Romanului şi Gavril Gheorghiu.

PROIECT TERENURI AERODROM by orizontul pascani on Scribd

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI