28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Terenurile de sub bloc, rămân la Primărie chiar dacă locatarii au dreptate

La Pașcani majoritatea terenurilor de sub blocuri fac parte din domeniul privat al municipiului desi ar trebui sa aparțină proprietarilor de apartamente. Situația anormala si ilegală, a apărut după ce in anul 2011 consilierii locali au aprobat o hotărâre in acest sens, la propunerea primarului Grigore Craciunescu
Desi între timp lucrurile s-au mai clarificat din punct de vedere legal administratia locală din Pașcani continua sa dețină aceste terenuri si chiar sa atace in instanță demersurile locatarilor care vor sa între in posesia acestor terenuri.

Subiectul a fost discutat, din nou, in cadrul ședinței legislativului local care a avut loc pe 28 iulie. Reprezentanta unei asociații de proprietari le-a cerut consilierilor sa modifice sau sa anuleze hotărârea din 2011 așa încât terenurile de sub blocuri sa treacă din proprietatea privata a municipiului in proprietatea locatarilor. Laura Pascu – foto a atras atenția ca asociația a câștigat deja un proces in acest sens si ca Primăria, in loc sa respecte prevederile legale, și-a angajat un avocat pentru a contesta hotărârea judecătorească, fără un acord prealabil al Consiliului Local.

Primarul Marius Pintilie susține ca la Pașcani este greu de rezolvat acesta problema, desi recunoaște ca locatarii de la bloc au dreptate. El motivează ca este greu ca municipalitatea sa renunțe la o serie de terenuri, fără o hotărâre judecătorească.

Mult mai tranșant a fost președintele Comisiei Juridice din cadrul legislativului Local. Consilierul Catalin Conache a explicat ca proprietarii de apartamente trebuie sa obțină, la cerere, dreptul de proprietate al terenului de sub bloc, in cota indiviza cu ceialti locatari, si ca hotărârea aprobată in anul 2011 ar trebui modificata in acest sens.

Deocamdată demersurile făcute de Laura Pașcu au rămas fără un răspuns concret din partea administratiei locale. Cu putine excepții, locatarii de la bloc dețin folosința  terenului, nu si dreptul de proprietate. Din acest motiv cei care vând sau cumpara apartamente intampina dificultăți in înscrierea imobilelor in Cartea Funciara.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow