24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Terenurile de sport de la scolile din Pascani ar putea fi deschise si in vacanta de vara

Terenurile de sport de la scolile din Pascani ar putea fi deschise si in vacanta de vara

Prefectul judetul Iasi, Marian Serbescu, vrea ca terenurile de sport din preajma unitatilor de invatamant sa fie deschise si in perioada vacantei de vara. Deja, au fost inaintate demersuri catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, pentru ca toate procedurile sa fie facute din timp. Astfel, copii si tinerii ar putea avea unde sa isi petreaca timpul liber, intr-un mod sanatos, pe perioada sezonului cald.

In municipiul Pascani, aproape toate scolile dispun de terenuri de sport care pot fi folosite. Consiliul de Adminstratie de la Colegiul Tehnic CF Unirea din Pascani a votat pentru acest demers al Prefecturii Iasi, iar locatia ar putea fi deschisa si in luni urmatoare

La Colegiul Mihail Sadoveanu, terenul de sport nu a fost deschis nici in anul scolar, din cauza starii de degradare in care se afla. Conducerea scolii spera ca primaria sa repare spatiul, iar acesta sa fie deschis macar incepand din luna august.

Exista insa o nelamurire, in ceea ce priveste siguranta si paza copiilor care ar urma sa vina sa faca miscare. Prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, a precizat ca aceasta problema ar putea fi rezolvata la fel ca si anul trecut. Mai exact, cate un reprezentant dinAsociatia Parintilor sau din diferite O.N.G-uri ar putea sa ii insoteasca pe elevi, insa acest lucru va fi clarificat in curand.

Totusi cei care vor sa faca miscare, vor putea inchiria contra-cost sala de sport din fata Colegiului „Sadoveanu”. Potrivit unei hotarari de Consiliu Local, tariful pe timp de zi este de 40 de lei/ora iar pe timp de seara, cand se aprind luminile, 80 de lei/ora.

Mentionam ca acest proiect a fost implementat si anul trecut, insa din cauza procedurilor administrative, demarate tarziu, terenurile de sport au fost deschise dupa data de 15 august.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI