Slider

Administratia din Paşcani face eforturi de a împărţi loturile destinate construirii de case familiilor de tineri care au depus cereri în acest sens. În cursul zilei de astăzi au fost încheiate două noi contracte, însă mai sunt disponibile încă 30 de terenuri. Cei doi beneficiari au primit câte 300 mp de teren, cu titlu gratuit de folosinţă, pe perioada existenţei construcţiei, unul pe strada Dealul Spirii iar celalalt pe strada Morilor.

Cei care primesc astfel de terenuri trebuie să respecte şi o serie de reguli. De exemplu, în maxim un an de zile au obligaţia să obţină toate autorizaţiile necesare şi chiar să înceapă construirea locuintei. În caz contrar risca să piardă dreptul de folosinţă al terenului şi trebuie să îl dea înapoi.
Reprezentanţii Primăriei spun că mai au la dispoziţie câteva zeci de loturi de teren pentru cei care vor să îşi construiasca o casă: 16 pe strada Morilor, 1 pe Dealul Spirii și 13 în suburbia Gâștești. Dosarele cu actele necesare trebuie depuse la sediul Primăriei Paşcani. Pot inainta astfel de cereri doar tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care nu au mai avut în proprietate alte locuite. Viceprimarita Gabriela Nedelcu spune că şi în cursul zilei de astăzi comisia specială din cadrul Primăriei s a întrunit pentru a analiza câteva cereri. Punctajele urmează să fie aprobate de consilierii locali.
Menţionăm că din comisia de atribuire fac parte, Gabriela Nedelcu in calitate de presedinte, consilierii locali, Ciprian Pintilie şi Ioan Danu precum şi doi functionari publici.

Slider