29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Terenuri gratuite pentru case

Administratia din Paşcani face eforturi de a împărţi loturile destinate construirii de case familiilor de tineri care au depus cereri în acest sens. În cursul zilei de astăzi au fost încheiate două noi contracte, însă mai sunt disponibile încă 30 de terenuri. Cei doi beneficiari au primit câte 300 mp de teren, cu titlu gratuit de folosinţă, pe perioada existenţei construcţiei, unul pe strada Dealul Spirii iar celalalt pe strada Morilor.

Cei care primesc astfel de terenuri trebuie să respecte şi o serie de reguli. De exemplu, în maxim un an de zile au obligaţia să obţină toate autorizaţiile necesare şi chiar să înceapă construirea locuintei. În caz contrar risca să piardă dreptul de folosinţă al terenului şi trebuie să îl dea înapoi.
Reprezentanţii Primăriei spun că mai au la dispoziţie câteva zeci de loturi de teren pentru cei care vor să îşi construiasca o casă: 16 pe strada Morilor, 1 pe Dealul Spirii și 13 în suburbia Gâștești. Dosarele cu actele necesare trebuie depuse la sediul Primăriei Paşcani. Pot inainta astfel de cereri doar tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care nu au mai avut în proprietate alte locuite. Viceprimarita Gabriela Nedelcu spune că şi în cursul zilei de astăzi comisia specială din cadrul Primăriei s a întrunit pentru a analiza câteva cereri. Punctajele urmează să fie aprobate de consilierii locali.
Menţionăm că din comisia de atribuire fac parte, Gabriela Nedelcu in calitate de presedinte, consilierii locali, Ciprian Pintilie şi Ioan Danu precum şi doi functionari publici.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.2 ° C
30.4 °
27 °
58 %
3.3kmh
21 %
vin
27 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
32 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI