21.9 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Terenul si cheltuielile pentru parcul industrial de la Pascani, preluate de CJ Iasi

- Advertisement -

Legislativul Iasului a preluat in domeniul public al judetului, terenul pe care ar ruma sa fie amenajat un parc industrial la Pascani. Este vorba de o suprafata de 579 500 mp de pasune aflata in extravilanul municipiului , in apropiere de suburbia Sodomeni, cu deschidere la Drumul Judetean 208L spre Bratesti Miroslovesti. In acest sens a fost aprobat un proiect de hotarare, aflat pe ordinea de zi a sedintei din 27 aprilie a.c. La vot au participat si cei doi consilieri judeteni pascaneni Bogdan Alexa de la PSD si Constantin Nemtanu de la PNL.

Odata cu preluarea terenului, Consiliul Judetean ar urma sa asigure toate cheltuielile necesare pentru amenajarea parcului industrial, inclusiv cele de proiectare sau pentru schimbarea folosintei terenului care acum este pasune. De asemenea Primăria Pașcani trebuie sa asigure accesul la utilitățile publice, investițiile necesare urmând a fi realizate din bugetul local

In hotarare nu se precizeaza pentru ce perioada si sub ce forma se face instrainarea dar in referatul de aprobare se arata ca era nevoie de acesta procedura pentru a se putea obtine fonduri judetene, guvernamentale sau europene pentru realizarea investitiei.

Mentionam ca in hotararea aprobata de consilierii judeteni s-a strecurat o greseala motiv pentru care procedura de vot va fi reluata, cel mai probabil. In textul documentului se arata ca “se aprobă solicitarea de trecere din domeniul public al municipiului Paşcani în domeniul public al judeţului Iaşi a terenului in suprafaţă de 579.500 mp situat in extravilanul municipiului Paşcani, desi terenul respectiv face parte din domeniul privat, nu cel public al municipiului, conform Hotararii nr 130 din 17 februarie 2021. Eroarea nu a fost sesizata nici macar de noul consilier judetean Constantin Nemtanu, cel care a votat hotararea emisa de legislativul pascanean.

proiect teren parc industrial pascani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow