More

  Terase amenajate pentru fumători

  Array

  Ultima zi în care se poate fuma în baruri, restaurante sau cluburi. De joi, 17 martie intră în vigoare legea antifumat care interzice consumul de tutun în spaţiile publice închise. În prezent, 17 ţări din UE dispun de numeroase reglementări care interzic fumatul. Cele mai stricte norme se aplică în Irlanda, Regatul Unit, Grecia, Bulgaria, Malta, Spania şi Ungaria. Potrivit statisticilor, anual în ţara noastră îşi pierd viaţa din cauza acestui viciu 33.000 de români, ceea ce înseamnă 89 în fiecare zi sau 4 în fiecare oră. În medie, consumul de ţigări per capita este 1.404, adică 70 de pachete pe an.

  Fumatul aici este interzis. Așa scrie pe afișele puse la vedere în localuri. De astăzi, în majoritatea spațiilor publice închise din Municipiu fumatul a fost interzis. De exemplu în acest local, clienții obișnuiți să-și bea cafeaua și să fumeze au mers pe terasă. Așa vor face și de acum încolo. Cei mai mulțumiți clienți ai localurilor sunt nefumătorii. – vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  De mâine, legea intră în vigoare pentru toate spaţiile publice închise, precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii, chiar şi cele în aer liber, fumatul va fi total interzis. Totodată fumatul va fi interzis complet în unităţile de învăţământ şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, nu doar în unităţile sanitare şi în mijloacele de transport comun, aşa cum prevede legea până acum.

  Cei care vor să reclame prezenţa fumătorilor într-un spaţiu închis pot suna direct la dispeceratele diverselor instituţii de aplicare a legii: pompieri, poliţie, ISU.

  Spaţiile închise în care fumatul este INTERZIS sunt:

  -Discoteci

  -Baruri

  -Restaurante

  -Cafenele

  -Piscine

  -Patinoar

  -Spaţiile închise de la locul de muncă – inclusiv balcoanele/terasele care au cel puţin doi pereţi

  -Locurile de joacă pentru copii, chiar şi cele în aer liber

  -Unităţi de învăţământ

  -Unităţi destinate protecţiei şi asistenţei copilului

  -Unităţi sanitare

  -Curtea spitalelor, a şcolilor şi a primăriilor

  -Mijloace de transport în comun

  -Staţia de autobuz

   

  Fumatul va fi PERMIS  în:

  -Celulele pentru detinuti din penitenciarele de maxima siguranta.

  -Camerele special amenajate, exclusiv in zona de tranzit a aeroporturilor internationale.

  Cei care nu vor respecta legea şi vor fuma în spaţiile închise riscă următoarele amenzi:

   Persoanele fizice:- amendă de la 100 lei la 500 lei

  Persoane juridică:

  – Prima abatere: amendă de 5.000 lei

  – A doua abatere: amendă de 10.000 de lei, la care se adaugă suspendarea activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la aplicarea acestei sancţiuni.

  – A treia abatere: amenda de 15.000 de lei, la care se adaugă închiderea unităţii.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet