15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Terapie prin călărit la Şcoala Specială Paşcani

multisens

 

“Simt si zambesc ca voi” este cel mai nou proiect lansat de Scoala Speciala Pascani in parteneriat cu Fundatia Vatra Pascanilor. Scopul proiectului vizează recuperarea, dezvoltarea personală și integrarea socială a copiilor cu deficiențe severe și asociate, dar si a copiilor cu deficiențe mintale moderate și ușoare prin abordarea de noi tehnici terapeutice moderne.

Perioada de implementare  este 1 ianuarie – 31 august 2013. În cadrul proiectului, în luna martie 2013 se va inaugura un cabinet modern de Terapie multisenzorială, serviciile terapeutice fiind oferite de specialiști ai școlii, perfecționați în această nouă metodă terapeutică. De asemenea, doi profesori terapeuți vor urma un stagiu de pregătire practică în Hipoterapie la partenerul din proiect, Hip Tep Aiud.

Camera de stimulare multisenzorială este un spaţiu controlat, securizant şi stimulativ, este un ambient atrăgător pentru copii, este un amestec de culori, sunete, arome, texturi şi efecte luminoase care stimulează apariția și trăirea de emoții pozitive. Camera de stimulare senzorială are triplu rol: de stimulare, de relaxare, de recuperare. Această terapie provoacă, motivează, stimulează, recuperează copiii cu deficienţe, calmează copiii cu autism sau tulburări de comportament și este un mijloc eficient de recuperare a acestora.

Grupul ţintă este format din 145 elevi cu deficiențe mintale de la Școala Specială Pașcani care au domiciliul în Pașcani și comunele limitrofe, care prezintă multiple afecţiuni la nivelul dezvoltării fizice şi intelectule, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.

Valoarea totală a proiectului este de 30.620 lei, din care 20.000 lei finanţare prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor (ediţia 2012) al Fundaţiei pentru Comunitate şi MOL România. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow